Kalixklubben Assi IF har inte legat på latsidan under julfirandet.

Hela åtta spelare har tecknat avtal med klubben.

På sin hemsida har man presenterat kontraktsförlängning med backen Emilia Lundqvist och mittfältaren Tilda Westman – samt att man har förstärkt laget med finländska målvakten Anna Tamminen som senast kommer från spel i Hovås Billdal. Hon ska ge Christina Dineson hård konkurrens om startplatsen.

– Det är en riktig klassmålvakt som vi hade ögonen på redan under fjolåret. Det känns jätteroligt att ha två målvakter som skapar hård konkurrens mot varandra. Sedan hoppas vi också att Jenny (Isaksson) kan vara en del i det här och utvecklas tillsammans med de andra två, säger sportchefen Joakim Abrahamsson.

Dessutom avslöjar sportchefen att Lina Henriksson, Josefine Hansson, Moa Öhman och Emelie Helmvall har förlängt sina avtal – men att klubben inte har gått ut med det än. Helmvall har haft vissa frågetecken kring en knäskada. Den ska dock gå att rehabilitera bort och det behövs inget ingrepp.

– Vi har i princip hela stommen klar, konstaterar Abrahamsson.

Slutligen har också anfallaren Lina Suup flyttats upp från utvecklingslaget.

– Hon kan nog också skolas in som mittfältare. En jäkligt snabb tjej som går på fotbollsgymnasiet i Luleå, säger Abrahamsson.

Och mer är på ingång. Sportchefen berättar att han och tränaren Pierre Persson ser över vilka luckor som är kvar att fyllas. Samtal förs med både Frida Björck och Johanna Andersson och klubben har goda förhoppningar om att det ska lösa sig. Dessutom är spelare på väg in utifrån.

– Vi räknar med att kunna presentera en del. Det är framförallt spelare utanför länet, men även utländska spelare.

Vad är det för spelartyper ni behöver för att fylla luckorna?

– Nu när både Johanna Antti och Elin Nilsson försvann så måste vi titta där. Samtidigt har en sådan som Tilda Westman hela tiden utvecklats och får förnyat förtroende i F17. Så det finns en del att fylla på med.

Assi drar igång med träningen 15 januari. Spelprogrammet för 2018 har också kommit och det blir tuffast tänkbara start. Kvarnsveden står för motståndet i premiären som spelas borta, sedan väntar hemmamatch mot Örebro. Bägge motståndarna spelade i fjol i allsvenskan.