Lagbygget är i full gång för fjolårets succélag Assi IF, men klubben har märkt att spelarfrågorna tar mycket tid och har därför valt att förstärka med en till sportchef. Joakim Abrahamsson fortsätter men får nu hjälp av Marcus Roininen som var assisterande tränare i laget i fjol.

– Det är alltid roligt att kunna bidra med något. Assi IF står inför tuffa utmaningar närmaste tiden, men jag har stora förhoppningar om att vi tillsammans ska försöka skapa något bra på kort och lång sikt i alla led, säger Roininen i ett pressmeddelande.

Även Abrahamsson är nöjd med lösningen.

– Det känns mycket bra att Marcus kommer in i detta läge och jag ser enbart det som positivt då jag vet vad Marcus har för kapacitet som ledare. Att vi dessutom får en resurs till som jobbar mot den mängd uppgifter som finns för närvarande gör att vi kommer att få de förutsättningar som behövs för en fortsatt bra utveckling. Jag får också ny energi då Marcus tillkommer, säger han.

En speciell insats planeras också för att förbättra scoutingen i närområdet (norra Sverige och Finland) för att utveckla arbetet med lagbygget kommande år.