24 poäng på 37 seriematcher. Det blev Leonard Forselius facit i hockeyettan och Kalix HC förra säsongen.

Kiruna IF fick tidigt upp intresset för spelaren som spelat juniorhockey i både Södertälje och AIK.

– Vi fick tidigt upp ögonen för honom i och med att han spelade i vår serie. När vi såg honom spela så blev vi intresserade av honom. Man kan säga att han tidigt kom upp på vår önskelista, säger Robert Lahti, tränare i Kiruna IF.

Artikelbild

Leonard Forselius

Och nu har det gått från intresse till övergång. Sporten kan i dag berätta att Forselius är klar för Kiruna.

– Det känns jättekul. Han är otroligt skicklig rent tekniskt, han har en bra känsla för passningsspelet. Han är precis en sån spelare vi behöver i Kiruna, säger Robert Lahti och fortsätter:

– Det känns härligt att vi lyckats landa honom till slut. Vi har saknat den typen av spelare. Och han själv ser möjligheten att spela sin hockey hos oss och utvecklas hos oss.

Leonard Forselius, som har en allsvensk match med AIK på meritlistan, ser fram emot att flytta till gruvstaden.

– Kiruna känns klockrent. Jag fick direkt en bra uppfattning om upplägget. Jag kommer att få en tydlig roll i laget och jag har fått ett bra intryck av tränaren Robert Lahti, säger han.

Han kommenterar sedan den senaste säsongen, då han tillhörde Kalix.

– Jag kände att det gick lite upp och ner för egen del. Jag är inte nöjd med min poängproduktion, jag hade förväntat mig mer. Men man ska ha i åtanke att det var min första a-lagssäsong. Tidigare hade jag bara gjort tio A-lagsmatcher med Vimmerby.