Sporten avslöjade för en tid sedan att Luleå Hockey gjort klart med den allsvenska succémålvakten Niklas Rubin, som spelar i Tingsryd.

Detta eftersom Luleå fått beskedet att Filip Gustavsson ska spela i Pittsburgh Penguins organisation nästa säsong.

– Det var bra att vi fick det beskedet, istället för att vi hamnar i ett mellanläge där de får se eller så. Nu var det ett tydligt besked att de kommer att ta över honom, så då gäller det för oss att tidigt gå ut och jobba med en lösning, sa Luleås general manager Stefan "Skuggan" Nilsson den 16 januari.

Luleå fortsätter att spana in spelare i allsvenskan.

Enligt uppgifter till Sporten visar den norrbottniska SHL-klubben ett stort intresse för Fredrik Styrman inför nästa säsong.

– Jag har varit här i en och en halv vecka bara. Så jag håller på att sätta mig in i arbetet nu, både med den här säsongen och nästa säsong. Så jag kan inte säga någonting om det, säger Tony Andersson, som tillsammans med tränaren Joby Messier, är sportsligt ansvarig i Pantern, när Sporten ställer frågor om Fredrik Styrman.

Men du har också hört uppgifterna om att Luleå Hockey är väldigt intresserat av Styrman till nästa säsong?

– Just nu går det mycket rykten. Men ja, jag har också hört det.

Den 26-åriga backen Fredrik Styrman har Kalix HC som moderklubb. Han spelade i Luleå Hockey under hela juniortiden, då han också var given i olika ungdomslandslag.

Styrman debuterade i Luleås a-lag säsongen 2008/09. Han tillhörde sedan a-laget i ytterligare två säsonger, innan han skrev på för Skellefteå.

Han har också tillhört Brynäs.

Den här säsongen spelar han för allsvenska Pantern, men har också varit utlånad till Frölunda. Styrman skrev på för Malmö-klubben Pantern efter fyra raka säsonger i IK Oskarshamn.