Tidigare i veckan blev det officiellt att skidstjärnan Charlotte Kalla och hennes personliga tränare Magnus Ingesson återvänder till landslaget.

På en presskonferens förklarade Kalla varför hon återvänder till landslaget.

–  Det är möjligheten nu när Magnus kommer in som damtränare. Jag ser att den helheten, från träningsåret och in mot tävlingssäsongen, kommer bli väldigt bra för mig och de andra brudarna, sa Kalla i torsdags.

Artikelbild

| Joakim Abrahamsson.

Skidförbundets ledning var tydlig med en sak. Den nya landslagsorganisationen var absolut inte färdig. Magnus Ingesson skulle bli damtränare – men att andra tränare skulle plockas in.

Nu är Joakim Abrahamsson, som varit förbundskapten tidigare och nu är sportchef i fotbollslaget Assi IF, ett intressant namn för förbundet.

– Det är Rikard Grip som fått uppdraget att sätta ihop laget som ska vara runt laget. Men Jocke är en duktig tränare och vi är intresserade av alla duktiga tränare. Sen vet jag faktiskt inte hur läget ligger där nu, säger Johan Sares, som är längdchef.

Landslagschefen Rikard Grip:

Artikelbild

| Joakim Abrahamsson.

– Just nu är det en process där vi håller på att rekrytera nya tränare. Ingenting är klart. Det är en process som kommer att ta lite tid. Vi vill att det ska vara en långsiktig lösning, säger Grip och fortsätter:

– Jag vill inte gå in på hur processen ser ut just nu. Det är något jag vill hålla internt, med de som jag för en dialog med och internt med de inom skidförbundet. Jag vill varken gå ut och bekräfta eller dementera något.

Joakim Abrahamsson själv vill varken bekräfta eller kommentera om han är aktuell för landslaget.

– Som du förstår, i såna här lägen kan jag varken säga ja eller nej på såna frågor. Vi får se hur det där ter sig.

I min värld är det väldigt lätt att säga nej om det inte stämmer.

– Jag är väl involverad i Piteå elit och det är klart att jag under året har pratat med olika landslagsledare och chefer i det hela. Vad är vad i det här? Att jobba eller inte jobba, det är andra frågor.

Kommer du att fortsätta köra med Ida Ingemarsdotter nästa säsong?

– Man gör en utvärdering nu när säsongen är över, men tanken går i den riktningen. Nu ska Magnus basa över damerna, så vi får se. Men det är nu man börjar göra utvärderingar av träningsåret.