Avslöjar: Skyttekungen i möte med IFK Luleå

Sporten kan avslöja att IFK Luleå har träffat Friska Viljors skyttekung Herman Johansson. Och nu överväger 22-åringen en flytt till Norrbotten.

Friska Viljors Herman Johansson, till höger i bild i gul/svart tröja, har haft ett möte med IFK Luleå.

Friska Viljors Herman Johansson, till höger i bild i gul/svart tröja, har haft ett möte med IFK Luleå.

Foto: Gunnar Westergren

Fotboll2019-10-23 13:43

Han har öst in mål hos seriekonkurrenten Frisk Viljor. 

Under tisdagen var Herman Johansson på besök i Luleå för att träffa representanter från IFK Luleå för att diskutera en eventuell övergång till nästa säsong. 

– Jag fick ett samtal av IFK och kände direkt att det kändes intressant, så jag var upp och träffa dem. Nu har vi pratat och lärt känna varandra litegrann. Jag fick höra deras tankar och de mina, säger Herman Johansson. 

Han fortsätter:

– De gav ett väldigt proffsigt intryck och pratade om hur de vill driva deras förening framåt. Det verkar vara en väldigt seriös och driven förening.

Att spela i en division 1 är en av sakerna som skulle locka med en flytt till IFK Luleå. 

– Det hade absolut varit intressant att få testa vingarna på en högre nivå. En stor del är även hur seriös föreningen känns. 

Har du blivit erbjuden något kontrakt ännu?

– Nej, jag har inte något konkret ännu. Vi får se hur det blir men inget kontrakt ännu. 

Den här säsongen har Johansson spelat anfallare och dunkat in hela 21 mål i division 2 Norrland. Ett imponerande facit med tanke på att hans naturliga position är yttermittfältare. 

Att han kan spela på flera positioner är också en av anledningarna till att IFK Luleå visat intresse. 

– Tanken var egentligen att jag skulle spela yttermittfältare. Det gjorde jag under nästan hela förra säsongen. Det blir lite annorlunda att spela som ensam anfallare där uppe men det gick bra det med. Att det blev över 20 mål är ju bra men jag känner mig mer som en assist-spelare, så att jag kunde göra så mycket mål var bara ett plus.

– Det är bra att kunna spela på båda positionerna. Det känner IFK till och det ökar väl konkurrensvärdet i ett lag, vilket alltid är bra. 

Ska du träffa fler klubbar?

– Det är fler klubbar som har ringt och visat intresse så om jag känner att någonting är intressant så kommer jag prata mer med de klubbarna också. Det är fortfarande tidigt och jag har inte bråttom med att ta ett beslut. 

– Jag håller alla dörrar öppna. Friska Viljor är självklart ett alternativ det också, vi har en jättebra relation. 

Friska Viljors Herman Johansson, i gul/svart tröja, har haft ett möte med IFK Luleå.
Friska Viljors Herman Johansson, i gul/svart tröja, har haft ett möte med IFK Luleå.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!