I slutet på december presenterade Assi IF att laget hade värvat den finländska målvakten Anna Tamminen från Hovås Billdal.

– Det är en riktig klassmålvakt som vi hade ögonen på redan under fjolåret. Det känns jätteroligt att ha två målvakter som skapar hård konkurrens mot varandra, sade sportchefen Joakim Abrahamsson då.

Men i början av den här veckan började oråd anas när nyheten om Tamminen plockades bort från Kalixklubbens hemsida.

Sporten var då i kontakt med både Joakim Abrahamsson och ordföranden Lennart Vikström som båda slog fast att allt var i sin ordning.

Så var inte fallet.

Under onsdagen gick finska Åland United ut på sin hemsida med att de hade värvat Anna Tamminen.

– Jag valde Åland United eftersom jag där ser fantastiska möjligheter att utvecklas som spelare i strålande träningsförhållanden, uttalar sig Tamminen till lagets hemsida.

För Assi är det såklart ett bakslag i truppbygget.

– Såna här grejer är jobbiga för oss. Marknaden är väldigt konstig. Vi var muntligt överens med Anna Tamminen och jag skrev över vår skriftliga överenskommelse. Vi visste ju att Åland var ute efter henne, inget snack om det, men vad som har hänt sedan är bara tråkigt egentligen. Vi hade räknat in henne och nu har hon valt ett annat spår, säger Assis ordförande Lennart Vikström.

Har hon gett någon motivering till varför?

– Det har ingenting att göra med något missnöje med vårt förslag. Jag tror Åland var i en situation där de var absolut tvungen att lösa målvaktssituationen och tilltog åtgärder för det. Vi hade ordnat med praktik och arbete i sommar – så det är bara att bita i det sura äpplet.

Besviken?

– Vi får jobba vidare, så fungerar det. Tyvärr är det bara att beklaga. Från att vara överens muntligen, till det här, känns naturligtvis inte bra.

Var det också därför som artikeln togs bort från hemsidan tidigare i veckan?

– Det var helt enkelt för att hon inte tyckte att vi kunde publicera att hon var klar även om det var muntligt klart.

Ska ni in med en ny målvakt nu?

– Ja, det måste vi ha, säger Vikström.

Med lite mer än tre veckor kvar till säsongens första träningsmatch, 4 februari mot Piteå, har Assi en målvakt och 13 utespelare under kontrakt. Den nye tränaren Pierre Persson ansluter på måndag och drar igång med mer intensiv träning. Och helt klart är att det finns luckor att fylla i truppen.

– Vi har möte i kväll kring de frågorna. Vi jobbar varenda dag med allt som har med spelartruppen att göra och det kommer bli mer intensivt från måndag när Pierre kommer, säger Lennart Vikström.

Han menar också att Assis situation är långt ifrån unik.

– Det är nästa alla klubbar i elitettan som inte har spikat trupperna. Det är väldigt oroligt på marknaden. Jag får den uppfattningen att alla lag har sina bekymmer.