Kalix Bandys nyförvärv fastnade i Ryssland

Efter stora problem med visumet har Kalix Bandys ryske spelare Ivan Detsura landat i Sverige och Norrbotten. En och en halv vecka innan seriestarten.

Ivan Detsura har haft problem med att få till sitt visum.

Ivan Detsura har haft problem med att få till sitt visum.

Foto: Pär Bäckström

Bandy2019-10-24 09:30

Den ryske spelaren Ivan Detsura spelade i fjol i hemlandet med storklubben Jenisej som slutade trea i högsta ligan.

Detsura har tidigare representerat Kalix när klubben spelade i elitserien 2016/2017. Han har också vunnit U17-VM med Ryssland.

I år är han tillbaka i Kalix och tanken var att han skulle vara på plats i Norrbotten för nästa två månader sedan. Men på grund av problem med visumet landade han på Luleå Airport förrän onsdag kväll. 

– Han skulle ha anslutit i mitten av september men han har haft en massa problem med dokumentationen kring sitt visum. Han har varit fast i Ryssland och har fått vänta i Moskva i två veckor på grund av att papprena inte var klara. Men nu har han äntligen landat, säger Kalix Bandys huvudtränare Peter Stock.

Han fortsätter:

– Naturligtvis är det inte optimalt då du som tränare vill ha samtliga spelare på plats från början. Men vi har varit förberedda på att han kommer sent eller i slutet av september. Även om det inte är optimalt så är det ändå skönt att han är på plats tio dagar innan seriestarten.

Lagets andre ryske spelare, Anton Voronchikhin, anslöt till laget i mitten av september. I övrigt har samtliga spelare varit på plats sedan i slutet av april. 

– De har tränat i Ryssland på egen hand båda två. (Ivan) Detsura har tränat med Jenisejs andralag hela våren och sommaren så han är vältränad. (Anton) Voronchikhin har dels tränat på egen hand och dels med en lokal klubb där han bor. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!