Rozzells plan för mötet med Rönnqvist

Brandon Rozzell kommer att ställas mot sin gamla lagkamrat Adam Rönnqvist under fredagens premiär. "Jag önskar Adam allt gott, men inte i kvällens match", säger Rozzell.

Brandon Rozzell, i mitten, och Adam Rönnqvist till höger spelade BC Luleå till SM-guld 2017. Under fredagens seriepremiär ställs de mot varandra.

Brandon Rozzell, i mitten, och Adam Rönnqvist till höger spelade BC Luleå till SM-guld 2017. Under fredagens seriepremiär ställs de mot varandra.

Foto: Pär Bäckström/Frilans

Basket2019-09-27 13:00

I fredagens premiärmotståndare Wetterbygden finns en välkänd spelare, både för Rozzell och för Luleåpubliken. Guarden Adam Rönnqvist värvades till Wetterbygden efter en säsong i Jämtland Basket.

Samme Rönnqvist bildade en fruktad trepoängsduo med just Rozzell i BC Luleå säsongerna 20116/17 och 2017/18. Den första av säsongerna blev det SM-guld och den andra blev det ett silver.

Nu ställs Rozzell och Rönnqvist mot varandra och det är ingen vågad gissning att de även matchas upp mot varandra i premiären.

– Jag älskar Adam, han är en härlig snubbe och var en bra lagkamrat. Jag ser fram emot att spela mot honom, vi är vänner före och efter matchen men under matchen är det något annat, säger Rozzell.

Han fortsätter:

– Jag kommer ha fokus på Adam, jag vill inte att han ska få spela sitt bästa spel mot mig och han tycker nog likadant. Men om vi vinner med några poäng så kommer jag nog skämta med honom.

Rozzell och Rönnqvist känner till varandras starka sidor väl efter åren tillsammans i Luleå. Så att hålla Rönnqvist borta från att bli het och bomba trepoängare, är något som står på Rozzells agenda.

– Adam är definitivt stark och en fantastisk skytt. Vi hade våra strider på träningarna under säsongerna ihop men då var han ju ändå en lagkamrat. Den är gången blir det annorlunda när jag ställs mot honom i en match, säger Rozzell.

– Jag önskar Adam allt gott, men inte i kvällens match. Det är härligt att börja säsongen på hemmaplan inför vår publik, atmosfären på Luleå Baskets premiär var otrolig så vi ser verkligen fram emot att spela, säger Rozzell.

Adam Rönnqvist var med och slog ut BC Luleå i fjolårets kvartsfinalserie med sitt Jämtland förra säsongen. Nu, med Wetterbygden, är planen att återvända till Luleå och sno med sig en premiärseger.

Att mötet med Rozzell kommer bli speciellt, det råder det ingen tvekan om.

– Man vet ju hur han spelar och vilka tricks han har så det ska nog gå bra, det kommer att bli kul. Brandon är en fantastisk basketspelare, duktig på att attackera korgen och bra på att skjuta, men vi ska nog inte lägga upp någon speciell plan på att bara stoppa honom, säger Rönnqvist.

Luleåsonen fortsätter om att spela premiären i sin forna hemstad: 

– Det kommer bli riktigt roligt att komma upp till Luleå, det kommer vara mycket folk och bra inramning, säger Rönnqvist.

Brandon Rozzell under torsdagsträningen.
Brandon Rozzell under torsdagsträningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!