Segerreceptet

Northland basket valde bort träningen på fredagskvällen. Istället valde tränaren Jens Tillman att ta fram ett guldrecept från förra året­– teambuilding i Brändön.

Eleven och läraren. Johan Hedenström, kock, förklarar för Langlois hur man ska få den där extra lilla piffen på maten.

Eleven och läraren. Johan Hedenström, kock, förklarar för Langlois hur man ska få den där extra lilla piffen på maten.

Foto: Andreas Walitalo Norrbottens Kur

Basket/Luleå2014-10-10 21:32

Det var hög stämning i köket ute i Brändön. Tidigare i veckan när Kuriren träffade nyanlände Miah-Marie Langlois så nämnde hon just matlagningen som en av punkterna hon kände sig lite osäker inför. Nu verkar det som om den oron är stillad.

– Det har varit jättekul att laga mat med en massa människor och det har gått ganska så bra tror jag, skrattar Langlois.

På söndag är det dags för säsongens första bortamatch då Mark står för motståndet. Tränare Jens Tillman har ännu inte bestämt sig för om den kanadensiske landslagsguarden ska spela.

– Hon åker med sedan får vi se om hon ska spela redan. Vi vill ge henne tid att återhämta sig efter VM, säger Tillman.

– Jag gör som tränaren säger. Jag älskar att spela och det är därför jag är här, men samtidigt så förstår jag tränaren, säger Langlois.

Att Langlois kommer få en stor betydelse för Northland Basket tvivlar inte tränare Tillman på.

Hur bra är Langlois jämfört med andra damspelare i Sverige?

– Vi har inte sett henne fullt ut fortfarande, men defensivt är hon topp. Passningsspelet lika så och vi kommer också få ut mycket poäng av henne. Vi kommer få ett superförsvar och en klok spelare som ser saker innan de händer, säger Tillman.

– Hon är väldigt, väldigt explosiv en av de absolut mest explosiva spelarna jag har sett.

Hur viktigt är det att göra såna här saker?

– Att göra något tillsammans som inte har med basket att göra är bra.

Vad är segerreceptet då?

– Det är väl att de gör det tillsammans, säger Tillman säkert.

Matchguiden

Segerreceptet

Förrätt: Skagentoast.

Varmrätt: Oxfile, rödvinssås och rostade grönsaker.

Efterrätt: Givo (varm fruktsallad) med glass.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!