Edvin Berhan, 19, flyttar till hösten till USA för studier vid anrika Harvard University.

Berhan har spelar tre år med BC Luleå Ungdom och tar studenten från NIU basketgymnasiet i juni.

– Man blir lite chockad när man kollar vilka personer som har studerat vid Harvard. Jag vet inte om jag hunnit smälta det. Det känns lite konstigt ibland, säger Berhan till BC Luleås hemsida.

Under gymnasiet sökte Berhan till ett utbytesår i Sacramento där han testade att skriva USA:s motsvarighet till högskoleprovet.

– Jag fick ungefär samma resultat som personer som går på Harvard. Jag tänkte att det bara var att söka och se hur det går.

19-åringen har ännu inte bestämt sig om han ska studera biologi, teknik, ekonomi eller något annat. Däremot tror han inte att det blir spel med Harvards NCAA-lag som håller hög nationell nivå.

– Skollaget är riktigt bra och där tror jag inte att jag har en chans (skratt). Men det finns möjligheter att hålla på med basket på en lägre nivå inom skolan. Det är ju ändå 15 000 elever totalt så det finns utrymme för att ha internturneringar och sådant.

Bland kända Harvardstudenter kan Matt Damon, John F. Kennedy, Ban Ki-moon, Barack Obama, Bill Gates, George W. Bush, Mark Zuckerberg och Natalie Portman nämnas.

Kända idrottsutövare som studerat där är förre NHL-spelaren Jarome Iginla, NBA-proffset Jeremy Lin och tidigare SHL-backen Noah Welch.