BBK i ekonomisk knipa – 500 000 kronor back

Fotbollssektionen i Bodens BK har hamnat i ekonomiskt trubbel. Nu måste klubben dra in 500 000 kronor under resterande delen av säsongen säger föreningens ordförande.

Olle Lindström, ordförande i Bodens BK, och Felix Gustavsson, mittback i BBK.

Olle Lindström, ordförande i Bodens BK, och Felix Gustavsson, mittback i BBK.

Foto: Montage

Fotboll2019-09-23 10:59

Bodens BK:s fotbollssektion har gått ut med ett öppet brev där man förklarar det prekära läget. Klubben har tappat en budgeterad intäkt på en halv miljon kronor.

– Det är besvärligt, det får man säga. Vi håller ju budget när det gäller kostnadssidan och det är bra men vi har missat lite grand på intäktssidan, säger ordförande i Bodens BK:s fotbollssektion Olle Lindström.

500 000 kronor är väl ganska mycket?

– Ja, men samtidigt så måste man se på helheten där vi har 6-7 miljoner kronor i omsättning. Men visst är det mycket pengar så vi kommer att få jobba och slita för det, säger Lindström.

BBK-ordföranden fortsätter:

– Det är därför vi har gått ut med det här öppna brevet. Vi tänker att vi kan få in lite mer pengar från våra gamla sponsorer men också få nya sponsorer.

Är läget akut?

– Akut är det väl inte men det är klart, vi måste ta in de här pengarna under resterande delen av säsongen. Jag är inte orolig för det här utan vi kommer att klara av det.

Vad är det specifikt på intäktssidan som det fallerat på?

– Det är egentligen en utlovad sponsring som har uteblivit, jag vill inte gå in på detaljerna runt det men det är huvudorsaken, säger Lindström.

Det rör sig om en storsponsor, enligt Lindström, men han vill inte säga något mer om det. 

Angående publikintäkter har klubben budgeterat med 300 betalande åskådare i snitt per match, berättar ordföranden. Just nu, med tre hemmamatcher kvar att spela i division 1, har BBK ett publiksnitt på 418 åskådare. På publiksidan har man alltså inte budgeterat fel.

Det öppna brevet gick ut i fredags, där man även lämnade ut klubbens kontonummer där både företag och privatpersoner kan vara med och bidra. Klubben skriver även i brevet att man kommer att publicera på sin hemsida totalsumman för bidragen som lämnas för att förstärka föreningens ekonomi.

Hur har responsen varit?

– Vi har märkt att det kommit in pengar men hur mycket det vet jag inte då jag inte har daglig koll på vår kassa. Vi har goda förhoppningar om att få in beloppet som är på cirka 500 000 kronor, säger Olle Lindström, ordförande i BBK fotboll.

Christian Samuelsson är sportchef i Bodens BK.

– Jag är inte direkt involverad i ekonomin utan jag får en budget till ledare och spelartrupp och sedan är det upp till mig att hålla den, och det har vi gjort, säger han och fortsätter:

– Det sportsliga påverkas inte av det utan allt har ju rullat på precis som vanligt med spelarlöner och de bitarna. Men det är klart att det är tråkigt, men jag tycker det är bra att föreningen är öppen med problemet och inte försöker mörka något, vi får kämpa på alla fronter, säger Christian Samuelsson.  

Ordföranden i Bodens BK, Olle Lindström.
Ordföranden i Bodens BK, Olle Lindström.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!