Jämtland Basket har nu alltså visat intresse för Adam Rönnqvist. Jämtlands coach, Luleåbekantningen Torbjörn Gehrke, ser gärna Rönnqvist i sitt lag under nästa säsong.

Även Norrköping Dolphins har visat intresse för Rönnqvist.

BC Luleå har under sommaren försökt med många medel ha kvar Luleåsonen och guarden Rönnqvist i laget. Men efter ett möte mellan föreningen och Adam Rönnqvist under tisdagen ser det nu ut som att Rönnqvist bestämt sig.

– Allt eftersom samtalen med Adam har pågått under sommaren så har det blivit tydligare och tydligare. Han vill prova något annat och framförallt har han pratat om en flytt utomlands, säger Peter Öqvist.

Adam Rönnqvist är 27 år och sade tidigt efter fjolårets säsong att han behöver en nytändning i sin karriär, något som ett miljöombyte kan ge.

– Vi har pratat med Adam om att ge honom en annorlunda roll i BC Luleå men han verkar vilja ha ett större miljöombyte än så, säger Öqvist.

Trots att nu Luleå ser ut att förlora en spelare som har haft en viktig roll i laget, har Öqvist ändå en viss förståelse.

– Adam har varit Luleå trogen länge. Det är fullt förståeligt att han vill växla till en helt ny miljö, säger han.

Men även om det nu verkar vara klart att Adam Rönnqvist lämnar, så har Adam Rönnqvist inte skrivit på för någon annan klubb. Och då menar Öqvist att BC Luleå står kvar med en öppen famn.

– I dag så räknar vi med att Adam söker det här miljöombytet. Men dörren står alltid öppen för honom i Luleå.

Att Rönnqvist nu ser ut att lämna är något som BC Luleå har haft i åtanke. Och en plan verkar finnas hur man nu går vidare för nästa års truppbygge.

– För oss kommer det inte som en blixt från klar himmel. Vi har tittat, och tittar såklart nu också kontinuerligt efter en ersättare. Det finns några namn men vi vill inte gå in på dem ännu för att slippa spekulationer, säger Peter Öqvist.

Sporten söker Adam Rönnqvist för en kommentar.