BC Luleå krossade Umeå i derbyt

Första riktiga värdemätaren under försäsongen. Då gick BC Luleå ut och körde över Umeå BSKT.

Jättetalangen Pelle Larsson gjorde debut i Luleåtröjan när hans BC Luleå besegrade Umeå BSKT i en träningsmatch.

Jättetalangen Pelle Larsson gjorde debut i Luleåtröjan när hans BC Luleå besegrade Umeå BSKT i en träningsmatch.

Foto: Kent Vikström

Basket2019-09-18 21:35

Gästande Umeå BSKT fick en minst sagt märklig uppladdning inför matchen. När laget var på väg till matchen i Luleå konstaterades det att man glömt matchdräkterna hemma. Istället för att låna dräkter av Luleå valde Umeå att parkera bussen efter väg E4 och invänta en akuttransport av dräkterna.

Matchen fick skjutas upp 45 minuter och laget anlände till hallen strax innan uppkast. Och visst såg det ut som att Umeå fortfarande satt kvar i bussen i inledningen av matchen. Luleå gick ifrån till 10–0 efter att Quinton Upshur bland annat gjort fem poäng.

Umeå gjorde förvisso 10–2 men då la BC Luleå in ytterligare en växel och gick ifrån till hela 20–2. 

– Vi hade bra energi i början och det är ju det som är det viktigaste så det känns riktigt bra. Det är väl bara skönt för själva laget egentligen att vi är kapabla till att spela så direkt i inledningen av en match. Alltid skönt att få en sådan bra start. Då kan man ha en liten dipp mitt i matchen utan att det gör någonting, säger Denzel Andersson.

Han syftar på att den andra och tredje perioden blev betydligt jämnare än den första och fjärde. 

 – Umeå är ett hårt jobbande lag, det har de varit under hela deras tid i ligan. Första perioden fick de bara göra sju poäng men sen låter vi dem komma in i matchen. Annars tycker jag att vi gör en bra match. 

BC Luleå vann dock till slut med hela 100–64, vilket innebär att laget nu vunnit samtliga matcher under försäsongen. 

– Det är skönt för oss att vi har vunnit alla matcher under försäsongen nu. Det visar att vi gjort bra saker på träning och det är bara att fortsätta på det här viset framöver. 

Han hyllar nyförvärvet Axel Nordström, som gjorde 16 poäng mot Umeå.

– Axel jobbar som ett djur under korgarna och får ju egentligen hela motståndarlaget att kollapsa när han "postar upp". Det blir öppna skott åt alla möjliga håll och vi är ju ett skjutande lag så därför blir det många treor idag. 

I slutet av den första perioden fick jättetalangen Pelle Larsson göra sitt första inhopp i BC Luleås tröja. Larsson har tvingats vila på grund av en spricka i revbenet men nu har skadan läkt. 

– Det var roligt. Vi har ju ett osjälviskt lag så alla får vara med och lira och då är det kul att spela, säger Pelle Larsson och fortsätter:

– Tempot var på en helt ny nivå och konditionen håller inte riktigt upp ännu. Men det är bara försäsong ännu och en lång säsong på det så jag tror att jag håller i längden. 

Matchfakta

BC Luleå-Umeå BSKT 100– 64 (34– 7, 16–18, 20-24, 30–15)

Poängen, BC Luleå: Brandon Rozzell 19, Axel Nordström 16, Quinton Upshur 13, Denzel Andersson 12,  Daniel Eliasson 9, Pelle Larsson 7, William Eriksson Hansson 6, Anton Kobylak-Berglund 6, Daniel Hansson 6, Karl Persson 3, Tim Kearney 3. 

Pelle Larsson gjorde debut i BC Luleå, här plockar talangen en defensiv  retur.
Pelle Larsson gjorde debut i BC Luleå, här plockar talangen en defensiv retur.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!