Efter en lång väntan på BC Luleås första poäng så fick till sist publiken sätta sig efter en och en halv minut. Innan det så ledde Köping med 1–0 och det var inte sista gången som bortalaget skulle vara i ledningen.

När Luleå växlade upp drog man snabbt ifrån till en sjupoängsledning men så fort som laget började bli slentrianmässiga så Köpinglaget chansen och åt både in avståndet och gick förbi. Det var en matchbild som tränare Peter Öqvist inte alls skulle tolerera. Luleåtränaren slet av sig kavajen, tog en time out och började skrika ut hårdare direktiv till spelarna. Något som resulterade i att hemmalaget vände periodsiffrorna 12–14 till 21–16 på två minuter och två sekunder.

BC Luleå hade kommandot men då och då klev Köping närmare innan nästa ryck gjordes av Luleålaget. Det kanske inte var den mest sprudlande av matcher tempomässigt men om publiken var här för att se något extra så var de inte här i onödan.

När Ville Larsson entrade planen fick den Gammelstadsfostrade 99:an högljudda applåder men mer imponerade sådana skulle också komma. Först gjorde just Larsson två riktigt snygga poäng då han fintade sig igenom hela bortaförsvaret och bjöd på ett ännu snyggare avslut. Men kort där efter kom dagens högsta vrål då Earvin Morris visade hela arenan vad en monsterdunk faktiskt innebär.

Under andra halvlek fortsatte också showen. Robert Gilchrist och Thomas Massamba snickrade ihop en alley-oop och sedan började Ville Larsson riva ner applåder igen både genom assist och egna poäng.

Mellan läckerheterna så fortsatte matchen vidare i samma tempo samtidigt som de blåklädda började dominera mer och mer. Med ställningen 73–43 var matchen i princip avgjord inför sista perioden och då blev finterna fler och fler för hemmalaget men skotten som gick i färre och färre. Men även om man tappade poäng bakåt var det aldrig någon fara på taket och när hesa Fredrik ljöd för sista gången stod det 88–73 på tavlan.