BC Luleås kamp för att få amerikanen spelklar

Efter att Austin Burgett blev klar för BC Luleå i måndags skickade klubben in papper om arbetstillstånd till migrationsverket. Men under fredag vid lunchtid har inte klubbdirektören Lars Mosesson fått något klartecken för Burgett.

Austin Burgett, BC Luleås nya amerikan.

Austin Burgett, BC Luleås nya amerikan.

Foto: Håkan Stridblom

Basket2019-11-22 12:05

BC Luleås nya amerikan Austin Burgett har värvats som ersättare till skadade LaRon Smith som åkt hem till USA.

Burgett blev klar för BC Luleå i måndags men det återstår om han kommer finnas med i laget i fredagskvällens hemmamatch mot Jämtland Basket.

– Vi har gjort allt vi ska och det är bara vänta och se. Vi har inte fått något svar från migrationsverket ännu, säger Lars Mosesson, klubbdirektör i BC Luleå.

Finns det chans att han hinner bli spelklar till matchen?

– Det känns som att han inte kommer spela men det finns ingen garanti. Men som det ser ut nu är han inte spelklar och vi kan inte räkna med honom, säger Mosesson.

BC Luleå möter alltså Jämtland Basket under fredagskvällen. Ett Jämtland som BC Luleå redan hunnit möta, och vinna mot, två gånger tidigare under säsongen. 

Den första segern kom i en ligamatch som BC luleå vann på bortaplan med 98–94. Den andra segermatchen mot Jämtland kom också den på bortaplan, då i svenska cupen. Segersiffrorna skrevs så till 90–73 till BC Luleås fördel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!