Det var upplagt för basketpropaganda under lördagen i Luleå Energi Arena. Seriefinal mellan hemmalaget BC Luleå och Jämtland Basket, en fullsatt arena på dagen före nyårsafton.

Kanadensaren i BC Luleå, Yannick Anzuluni, startade sitt nyårsfirande redan under lördagskvällen, en dag för tidigt.

– Vi gör en otrolig match och är lyckliga med ur den slutade. Att vinna med över 30 poäng dagen före nyårsafton är fantastiskt, säger Anzuluni och fortsätter:

Artikelbild

– Vi ville verkligen visa den stora publiken att vi är så här bra. Det känns skönt att avsluta året med en sådan här match.

Det var 2510 personer i publiken, och de fick se Anzuluni gå ut och fullständigt slita ner returer. Under första halvlek tog han hela 13 returer på egen hand, en fler än vad hela Jämtland mäktade med.

– Är det sant? Mer än hela deras lag alltså. Jag visste inte att det var så många, men klart jag är nöjd med det, säger Anzuluni.

Under andra halvlek fortsatte Anzuluni att storspela. Han kom upp på tvåsiffrigt i poängskörden genom bland annat en bakåtdunk. Sedan blev det en jakt på att nå upp till 10 assist. Och den jakten lyckades, men det var inte mycket kvar på matchklockan när kanadensaren fullbordade sin trippel dubbel.

Artikelbild

Med bara dryga minuten kvar lyckades Anzuluni med en passning till Denzel Andersson som satte en lay-up. Därmed stod Anzuluni på 10 assist.

Därmed var hans trippel-dubbel ett faktum. Kanadensaren hade därmed gjort 14 poäng, tagit 17 returer och gjort 10 assist.

Artikelbild

– Grabbarna sa till mig att gå för en assist i slutet, inte för att statistik är så viktigt men det handlade ju faktiskt om en trippel-dubbel, säger Anzuluni.

Någon bonus för trippel-dubbel i ditt kontrakt?

Artikelbild

– (skratt) Det händer ju aldrig men jag kanske får prata med min agent och Lars Mosesson i kväll om det, skrockar Anzuluni.

Det här var kanadensarens andra trippel-dubbel i livet. Men matchen mot Jämtland kommer alltid ha en stor betydelse för honom.

– Det här är den bästa matchen i mitt liv. Jag är så glad, det kändes som en final i kväll med så stor publik, säger Anzuluni.

Det var i den tredje perioden som matchen avgjordes när hemmalaget drog ifrån. Då var det Denzel Andersson som hade show. Tre dunkar som fick publiken att resa sig.

– När det är så här mycket folk vill man bjuda på show och den sista alley-oop:en var fin, säger Andersson.