Bekräftat: BC Luleå värvar amerikansk forward

Sportens avslöjande är bekräftat. BC Luleå har skrivit kontrakt med amerikanen Austin Burgett.

Austin Burgett stannar kvar i Luleå säsongen ut.

Austin Burgett stannar kvar i Luleå säsongen ut.

Foto: BC Luleå

Basket2019-11-18 19:08

Under måndagen avslöjade Sporten att provspelaren Austin Burgett var klar för en fortsättning i BC Luleå.

En dryg timme senare presenterade klubben värvningen av den 206 centimeter långe amerikanen.

– Jag är väldigt glad över att vara klar, säger han i ett pressmeddelande.

Kontraktet med Luleå sträcker sig över nuvarande säsong. 

– Jag har pratat med coach (Peter Öqvist) de senaste dagarna och förklarat att jag verkligen gillar hur laget spelar. De passar alltid en extra gång, spelar i högt tempo och jag tycker att coach verkligen vet vad han håller på med, säger Austin Burgett.

Sedan i torsdags förra veckan har 26-åringen tränat med klubben. Han kommer närmast från Liège i den belgiska ligan och är värvad som ersättare till landsmannen LaRon Smith som nyligen fick lämna BC Luleå efter en start som förstördes av en ljumskskada.

– På grund av att vi hade olyckliga omständigheter med skador på LaRon Smith så var vi tvungna att agera. Det känns det bra att vi nu har hittat en ersättare. Det är en smart spelare med bra längd som kommer att passa bra in i gruppen, säger BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson.

Burgett spelade i Slovenien den förra säsongen där han var en av sitt lags bärande spelare.

I år kommer han från en situation i belgiska Liége där klubben, på grund av organsatioriska problem, inte längre får använda importspelare.

– Det känns kul att få Austin till oss. Vi tror att han kommer hjälpa oss både offensivt och defensivt, säger BC:s coach Peter Öqvist.

– Han har uppvisat en spelskicklighet och smartness där ute på golvet och ett starkt trepoängsskytte. Med sin längd och atletism kommer han också att hjälpa oss i returtagningen.

Öqvist fortsätter:

– Det ska bli kul att fortsätta jobba med att få in honom i spelet.

Austin Burgett:

– Laget kommer alltid i första hand för mig. Det är det som min pappa alltid sagt till mig. Jag försöker att inte bara hjälpa mig själv utan alla runtomkring mig också. Jag förespråkar att alltid göra de små detaljerna rätt så kommer man att belönas för det i slutändan, säger nyförvärvet.

Tidigare i karriären har den 26-årige forwarden representerat belgiska Liége (Belgien), slovenska Hopsi Polzela samt det amerikanska collegelaget Notre Dame Fighting Irish.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!