De norrbottniska bidragen i finalheaten under söndagens Midnight Sun var få.

Den enda som tagit sig hela vägen var hemmaföraren Rolf Berglund. Å andra sidan innehöll hans klass, street 10,5, endast tre tävlande.

I finalen ställdes Berglund mot Fredrik Bodin. Efter en förhållandevis hög reaktionstid fick Berglund upp farten i sin Chevrolet Monte Carlo och körde i mål på 8,2 sekunder efter att ha nått en topphastighet på 287 kilometer i timmen.

Artikelbild

| Rolf Berglund

– Det var lite få bilar, men det är alltid kul att vinna. Vi har haft problem med att få iväg bilen från start hela helgen. Men nu är vi i hamn, säger Rolf Berglund.

Är du nöjd med prestationen?

– Jag är nöjd med mig själv, men inte med bilen. Den presterar inte som jag vill. Jag har varit lite slö i starten men kört på säkerhet istället för att ta några risker.

Flera hundra tusen kronor har investerats i bilen, men exakt hur mycket vill han inte ens tänka på. Någon tanke på klassbyte finns inte, trots det något skrala startfältet.

Artikelbild

| Mats Lusth och Rolf Berglund

– Jag kör en klass som jag brinner för. Det är inte så jättemånga som gör det nu, men förut var det så.

Det var första gången som Berglund lyckades knipa en seger på Midnight Sun. I närmare tio år har han kämpat för det, men alltid fallit på målsnöret.

Artikelbild

| Moa Nilsson

Att hans amerikanska flickvän också var på plats för att dela seger glädjen gjorde inte saken sämre.

– Livet är på topp, konstaterar Rolf Berglund.

Artikelbild

Ett av de mer kända namnen, utanför motorvärlden, som var på plats i helgen var den tidigare ishockeyspelaren och numera tränaren Mats Lusth.

Den förre storbacken tävlade i Pro Street-klassen och tog sig till semifinal, men längre än så ville inte bilen.

Artikelbild

| Rosa Paaso

Annars var det mest folk söderifrån och från utlandet som lyckades på Pite Dragway.

En som tog sig till final var 12-årige Pontus Garefelt från Sundsvall. Han tävlade i junior dragster och vann en tuff semifinal mot Mattias Flamholc.

Artikelbild

| Christer Lidberg

– När jag kom i mål trodde jag att han var först och när de sa "grattis Pontus" blev jag så himla glad, säger Garefelt.

Även finalen blev en tät historia, men där fick han se sig besegrad av finländaren Pettri Liimatainen. Trots det var glädjen på topp efter helgens bravader.

Artikelbild

– Det är en av de roligaste tävlingarna jag har varit med om.