Han tackade nej till fyra andra klubbar innan han skrev på för Herlev.

– Det var en klubb i den tyska andraligan som hörde av sig, men det kändes inte speciellt intressant. Sedan var det en klubb i England som hörde av sig, och en i Slovakien. Jag pratade lite med en allsvensk klubb också, säger Per Savilahti Nagander.

Väntan har varit jobbig.

– Det har varit tufft att inte veta vad som kommer hända. Men vi fick barn tidigare i år, så det har varit härligt att vara hemma lite längre än vanligt, säger han.

Hur nära var det egentligen att det blev Boden Hockey?

– Det var nära. Jag och Boden hade börjat prata om hur vi skulle lösa allt. Men jag ville verkligen utomlands, och i torsdags eller fredags hörde danskarna av sig. Efter det gick allt väldigt fort, det blev klart i lördags. Men jag uppskattar att jag har fått träna med Boden. Det var schyst av dem.

Herlev tränas av svenske Patric Wener som tidigare varit i bland annat Mora och Björklöven.

– Han ville verkligen ha mig, och har sagt att jag kommer få spela i både powerplay och boxplay. Och jag har hört att det är fint i Köpenhamn, som Herlev ligger i utkanten av. Så det kändes rätt, säger Per Savilahti Nagander.

Han ser fram emot att få en mer offensiv roll.

– Det ska bli roligt. Jag har ju inte fått spela så mycket powerplay de senaste säsongerna, men får man bara förtroende så brukar det där komma av sig själv, säger han