– Det som var bra med det där målet var ju att vi hade en hel match på oss att vända, säger Ivan Nordqvist tränare i Bodens BK.

Boden har startat säsongen på allra bästa och innan torsdagens match var laget i serieledning efter två vinster och en oavgjord på de tre första matcherna. I matchen mot Teg så fortsatte Boden på samma sätt och trots det tidiga 0–1-målet så var det aldrig något snack om var segern skulle hamna och slutresultatet skrevs till 4–2 (2–1). På en dryg minut hade Boden både kvitterat och tagit ledningen och det var matchens stora dominant William Johnson-Cole som gjorde ledningsmålet till 2–1 redan i den tionde minuten.

– Jag är väldigt nöjd med målen och det känns som om att jag börjar hitta rätt här i Sverige. Jag har haft lite problem med tempot, men det känns bättre och bättre för varje match, säger Johnson-Cole.

Artikelbild

| Andrew Lorei

Sitt andra och Bodens tredje gjorde Johnson-Cole tidigt i andra då han kyligt placerade in bollen bakom Jens Holmström i Tegs mål.

Så långt var det i princip ett lag på plan och Boden skapade chanser i stort sett vid varje anfall, men efter Max Nyqvists kanon i det vänstra krysset hände något. Boden drog sig tillbaka och helt plötsligt så var det Teg som styrde allt som hände på plan och med sjutton minuter kvar av matchen reducerade Teg via ett långskott av Jonas Nilsson, men närmare än så kom aldrig Teg.

Nu återstår att se hur länge som Boden får behålla Johnson-Cole som enligt ursprungsavtalet har mindre än två månader kvar i Sverige och Boden.

– Jag har 54 dagar kvar i Sverige och jag vet verkligen inte om jag kommer bli här ännu längre, säger Johnson-Cole.

Artikelbild

| Duellen. Fred Edström, Bodens BK, och målvakten Jens Holmström gav allt i närkamperna.

Men om Bodens tränare får bestämma så blir det minst säsongen ut.

– Han är en kanonkille både på plan och på sidan. Givetvis kommer vi göra allt för att få behålla honom säsongen ut, men det handlar i slutändan om pengar, säger Nordqvist.