Kalix HC var ute efter revansch efter onsdagens förlust. Men efter två perioder talade ingenting för att det skulle bli så. Boden var det klart bättre laget i två perioder.

– Tycker vi spelade smart och bra. Riktigt skönt att vinna, säger förre Kalixspelaren Christian Nyman som gjorde det viktiga 3–4-målet.

Visserligen började Kalix piggt, men Boden jobbade sig in matchen. De tog även ledningen med 0–1 efter 16.16 i första perioden genom Robin Askebrand. Skotten 7–16 efter första perioden speglar matchbilden väl.

I andra perioden började Kalix också bra, men Boden blev bättre och bättre. Och när de gjorde två snabba mål i slutet av perioden, först Kim Johansson och sedan Anton Toolanen, trodde få att Kalix skulle kunna resa sig.

Inte minst sett till matchbilden.

Men matchstraffet (spearing) på Christian Pettersson efter 1.21 i tredje perioden gav den fribiljett som Kalix behövde. Laget gjorde tre mål på femminutersutvisningen och plötsligt trodde de flesta på en vändning när det stod 3–3.

Men då klev Christian Nyman fram och gjorde 3–4 i powerplay efter 8.29.

– Egentligen skulle jag ha passat, men jag fick två chanser. Härligt få sätta pucken i nät, säger Nyman.

Sedan utökade Jesper Ylivainio till 3–5 drygt minuten senare.

Sedan var det kört för Kalix även de gjorde ett försök med att ta ut målvakten, men då kom 3–6 i tom kasse.

Boden var smartare och kyligare än ett trubbigt Kalix.

– Tidigare har vi varit för aggressiva och gått bort oss. Nu försöker vi spela lite smartare, säger Christian Nyman efter två raka vinster mot Kalix.

Kalix tränare, Niklas Dahl, är inte nöjd.

– Boden vinner rättvist. Vi har inte varit där efter att vi blev klara för allettan. Att de dessutom kämpar bättre än oss tolererar jag inte.

Bodentränaren Robert ”Nobbe” Nordberg var vansinnig på Kalix Julian Edström, som han menade filmade vid utvisningen.

– Han ska resa sig upp, sade en upprörd ”Nobbe” efter matchen.

1619 åskådare såg matchen.

Samtidigt vann Piteå Hockey mot Örnsköldsvik på hemmaplan. Segersiffrorna skrevs till 3–1 och stor matchvinnare blev Magnus Isaksson som stod för två fullträffar.