Boden Hockey har startat allettan med två tunga derbysegrar mot Kalix Hockey.

Och nu är det klart att laget förstärker backsidan – från hockeyallsvenskan.

Backen Emil Wikström har skrivit på ett kontrakt med klubben som sträcker sig resten av säsongen.

– Det känns riktigt bra och vi ser fram emot det. Hans främsta styrka är i det defensiva spelet,. Emil Wikström är tuff och inte så rolig att möta. Vi har sett i vår backuppsättning att vi har saknat litegrann av det här, säger Boden Hockeys sportchef Rolf Nilsson.

Boden har under vintern samlat in pengar till en supporterspelare – och pengarna från insamlingen blev Emil Wikström.

– Publiken brukar älska den här typen av spelare som Emil Wikström är. Och det är tack vare supportrarna som vi har kunnat ta hit honom, så det känns riktigt bra.

Emil Wikström har inte spelat någon den här säsongen då en besvärlig skada hållit honom borta från spel i ett år. Men sedan två veckor tillbaka har han tränat på is och är nu redo att kliva in i spel med Boden under allettan.

– Jag har haft en inflammation i symfysen som har ställt till det. Det påverkar ljumskar och höften. Det har varit väldigt långdraget, men nu är det bra, säger Emil Wikström

Hur sugen är du på att spela efter en lång tids frånvaro?

– Ja, herregud. Man har fått en nytändning, det var längesedan jag var så här spelsugen.

Vad tänker du kring att spela för Boden resten av säsongen?

– Det känns väldigt bra. Boden har ju gjort en väldigt fin debutsäsong i hockeyettan, och det är väldigt kul att de tror på mig också. Jag tror det här kommer bli väldigt bra för båda parterna.

Under helgen meddelade Boden Hockeys forward Johannes Tornberg att han tvingas lägga ner karriären på grund av att han drabbats av ännu en hjärnskakning.

Tidigare under säsongen gjorde forwardsstjärnan Viktor Lindgren samma sak efter flera år av skadeproblematik.

Rolf Nilsson är nu på jakt efter en förstärkning till sin forwardsuppsättning. Och enligt uppgifter till Sporten är Asplövens Johan Ceder nära att ansluta till Boden.

– Vi hoppas att det ska lösa sig på något sätt, säger Rolf Nilsson.