Det var i fredags som nyheten slog ner om att Bodens BK sagt upp kontraktet med yttern Oscar Stjernquist.

23-åringen ska enligt klubben vid upprepade tillfällen ha brutit mot föreningens policy och värdegrund.

Varken sportchefen Christian Samuelsson eller Oscar Stjernquist ville gå in på anledningen till det abrupta slutet, men enligt uppgifter till Sporten är det bland annat en incident på festivalen Piteå Dansar och Ler som ligger bakom.

Uppgifter säger att Stjernquist har lånat en minibuss som klubben äger för att köra kompisar. Under helgen gick bussens motor sönder och efteråt krävde Boden ersättning för reparationen. Något som Stjernquist vägrat betala. Därav har det skurit sig mellan parterna, vilket har lett fram till uppsägning.

När BBK:s ordförande Olle Lindström kontaktas angående de uppgifter som har nått sporten säger han:

– Exakta detaljer har inte jag som ordförande. Men att det du säger har hänt, det är förmodligen så, säger Lindström.

Oscar Stjernquists pappa, Jonas Stjernquist, har lagt upp ett inlägg på Facebook där han menar att hans son är utsatt för en kupp på grund av att han lånat en buss vars motor har havererat.

– Han har väl bara hört Oscars version av det ena och det andra. Det senaste med bussen och hur den är använd och så vidare. Men jag går inte in på detaljer för det här kommer nog inte att sluta med bara en uppsägning, säger Lindström.

Vad mer kan komma?

– Det får styrelsen ta ställning till.

Är en polisanmälan aktuell?

– Det kan det bli.

Ni misstänker brott?

– Jag vill inte uttala mig om det. Men vi tar in alla uppgifter om det och sen ser vi vad som händer. En sak är klar och det är att vi har motiv för vår uppsägning.

Ordföranden säger att det inte bara är den här säsongen som Stjernquist har brutit mot klubbens värdegrund. Det har även hänt tidigare år och då har spelaren varnats för sitt beteende.

Sju matcher återstår i serien och Boden har sju poäng upp till Piteå på kvalplats. Frågan är hur turbulensen kommer påverka i slutspurten.

– Vi har en bred trupp, men det är tråkigt när sånt här behöver hända. Oscar har varit duktig. Kanske inte så jämn, men haft många bra matcher.

Oscar Stjernquist vill inte uttala sig om uppgifterna kring minibussen. Däremot är han förvånad över klubbens uttalanden.

– De går ut i media och säger att jag har brutit mot deras policy och regler. Men det är två saker under fem år som jag har gjort som kan diskuteras. De framställer det som att jag har brutit mot jättemånga regler. En som inte är insatt kan tro att jag brutit mot 10-15 regler, men det är två saker på fem år, säger Stjernquist som har kopplat in en advokat.