Förra året när Boden ställde upp i samma turnering mötte laget Helsingfors i första omgången och tog sig vidare. Men sedan tog det stopp mot spanska Rocasa Gran Canaria. Ett lag som tog sig ända till final, men väl där föll man mot polska MKS Perla Lublin.

– Jätteroligt. Vi har längtat efter den här lottningen så det var väldigt spännande i dag. Vi är glada över att få komma ut i Europa igen och slipper nu möta Kristianstad i första mötet som det kunde blivit, vilket hade varit lite tråkigt. Det är verkligen en bonus att få spela Challenge Cup, säger spelaren Emmy Nordmark.

Den första matchen spelas i Slovenien 9-10 november och returen i Boden den 17-18 november.

– Det enda jag vet om Selje är att de slutade trea i ligan och blev trea i slutspelet. Jag får erkänna att jag inte har superkoll men det är ett bra lag, så är det.

Vad skulle du säga skillnaden är mellan SHE och europaspel?

– Det är helt andra matcher. Det är lag från andra länder och ser helt annorlunda ut. Dels arrangemangen runt matcherna och hur det är i arenorna. Det är helt annorlunda.

När laget spelade i Challenge Cup förra säsongen tog det stopp mot Rocasa Gran Canaria. Boden föll med sex bollar hemma men kryssade på bortaplan, spanjorskorna sedan tog sig till final. Emmy Nordmark tycker att med det resultatet i ryggen har laget goda chanser att prestera bra.

– Nu har vi spelat i Europa ett år och vet vad det innebär. Vi ställdes mot storfavoriten i fjol och jag tycker att vi föll med flaggan i topp. Vi var det enda laget som tog poäng i deras hemmahall. Jag tror att vi kan gå långt i år, avslutar hon.