Boden tappade poäng efter rysare: "Surt nu"

Bodens BS mötte Glam från Örebro i en riktig sexpoängsmatch. Inför sista serien såg det riktigt bra ut, men efter en svag sista sväng blev det 10–10. "Det var en märklig match", säger Ludwig Ingerskog

Ludwig Ingerskog, 929 poäng, var bäst i Bodens BS när laget spelade 10–10 borta mot Glam.

Ludwig Ingerskog, 929 poäng, var bäst i Bodens BS när laget spelade 10–10 borta mot Glam.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Bowling2019-11-17 17:48

Bodens BS har haft det ganska tungt ett tag i Bowlingens Elitserie. Laget inledde serien med två raka segrar, men sedan dess har man radat upp fyra förluster.

Mot jumbon Glam som inför matchen bara hade vunnit en match så handlade poängen om att skapa en lucka ned till just Glam.

Bodens BS fick en riktig mardrömsstart på streckmatchen då hemmalaget gick ifrån till 5–0 .

– Vi var inte alls med i första. De strajkade och vi fick nior och då blir det så där, säger Ingerskog.

I andra serien var det ombytta roller och nu var det gästerna från Boden som dominerade. Staffan Bergdahl som började matchen som reserv kom in och gjorde 280 poäng i den andra serien.

– Vi ställde om lite inför andra och det funkade riktigt bra.

Boden fortsatte med samma fina spel i den tredje serien och där ryckte man ifrån till en 9–6-ledning inför den sista serien.

Men den sista serien började en aning skakigt för Boden. Efter att halva serien var spelad så ledde hemmalaget med 4–1 vilket innebar 10–10 i matchen.

– Det är klart att det känns lite surt just nu, men vi vet att den poäng som vi tog i dag kan komma att vara väldigt viktig näs serien summeras, säger Ingerskog.

Matchfakta

Glam–Bodens BS 

Poäng, BBS: Ludwig Ingerskog 929, Per Sundqvist 914, Daniel Unander 913,  Tommy Petersen 882, Johannes Granström 859, Emil Holmberg 845, – Daniel Rönnbäck 822, Staffan Bergdahl 702 (3 serier), Kim Lindström 186 (1 serie).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!