Under lördagen spelade Bodens BK årets andra match på naturgräs. Och de gjorde det bra.

De släppte visserligen in ett 0–1-mål i den tionde minuten – men sedan tog BBK över bortamatchen mot Gottne IF.

Kvitteringen kom i den 18:e minuten.

– "Jonte" Vikström nickade in en hörna kort efter deras mål. Den satt i bortre krysset. Riktigt snyggt, säger BBK-tränaren Tomas Eriksson.

I den andra halvleken gjorde Gottne ett självmål innan Jack Green i den 80:e minuten kunde nicka in 3–1-målet. Det blev också slutresultat.

– En riktigt underbar seger. Topplagen i tabellen börjar möta varandra på rad nu. Ska vi ha något med toppstriden att göra så var det tre poäng som gällde. Gottne på gräs, en av två matcher på gräs i år, en speciell match att spela. Det blir mer kamp. Vi var förberedda på det och gjorde allt vi kunde för att få med oss tre poäng, säger Tomas Eriksson.

Han säger också:

– Det kändes skönt att stå på sidan och se att vi hade stolpe in. Det har varit stolpe ut i de 19 omgångarna vi har haft, med alla de här kryssen. Vi har fått kämpa och behövt många lägen för att ta med oss poängen. I dag hade vi marginalen med oss. Årets skönaste vinst.

Tomas Eriksson säger att det var en lagseger, men vill också lyfta fram försvarsspelarna Jakob Johansson Inga och Jonatan Vikström.