Det är Travronden som avslöjar att tränare Petri Salmela vid 8-tiden lät stjärntravaren jogga fem varv bakom Solvallas startbil.

Salmela förklarar att den annorlunda uppladdningen gjordes på inrådan av kusken Ulf Ohlsson.

– Ulf Ohlsson är den som känner Makethemark allra bäst i tävlingssituatioiner och på hans inrådan valde vi att åka in till Solvalla i dag trots att det inte var någon planerad träningsdag. Startbilsvingen slog emot Makethemark från innerspåret på Romme i årsdebuten och det måste ha varit detta som hästen kom ihåg senast på Charlottenlund när han blev rädd för vingen och tvärbromsade. Så det kändes rätt att åka in till Solvalla i dag och testa bilen igen, säger Salmela till Travronden.

De två avslutande varven gick i något snabbare tempo.

– Makethemark är speciell av sig och det kändes under de inledande varven att han var spänd och inte riktigt ville gå upp bakom vingen. Nästan lite som en tvååring som är ute bakom bilen för första gången. Sedan blev det klart bättre när farten ökade till runt 1.30. Sammantaget var det här rätt beslut och Solvalla ställde upp på ett väldigt bra sätt, säger Salmela till Travronden.

Makethemark har lottats till innerspår i ett av Elitloppsförsöken.

– Nu tror jag inte det ska vara några bekymmer på söndag. Från spår ett håller det inte att tappa 1,5 längd extra från start i ett elitloppsförsök, då är det kört. Men förhoppningsvis fungerar Makethemark som vanligt igen efter detta test, säger Salmela till Travronden.