Både Kalix och Boden är redan klara för spel i allettan och Bodentränaren Robert nordberg menar att mycket kommer att handla om att sätta sig i respekt inför nästa match.

– Det är ju ett lag som vi kommer få möta i allettan så för oss är det viktigt, att precis som dem, komma upp med tuppkammen och sätta oss i respekt inför nästa möte. Det bär man alltid med sig, den senaste matchen man mött ett lag, att de där var jobbiga jävlar att möta. Sen har vi ju två matcher nu innan juluppehållet och sedan drar allettan igång så för oss är det ett sätt att förbereda oss för det, säger Nordberg.

Att Per Ledin gör sin matchdebut ikväll är också ett glädjeämne för Boden Hockey och Robert Nordberg menar att Ledin är en unik spelare att ha i laget.

– Ja, riktigt jävla roligt. Jag satt i bilen på väg hem från träningen igår och tänkte att han är den sista av sitt slag. Jag hade glömt bort hur hockeyn var. Jag menar det är få gladiatorer kvar, hockeyn har förändrats mycket. Man får flashbacks till hur hockeyn var när man spelade själv. Lite mer intensiv, mer känslor och engagemang. Dagens hockey är inte fostrad åt det hållet på samma sätt. På både gott och ont, säger Robert Nordberg.

Bodentränaren menar att Ledin kommer att tillföra ett känslomässigt spel som också ökar underhållningsvärdet på matchen.

– Per Ledin är en hårt arbetande forward som bidrar med karaktär och ett känslomässigt spel. Det är litegrann den hockeyn vi vill spela och jag tror också att det är det som är underhållande för människor som kommer och tittar. När det finns ett engagemang, ett driv och en vilja.

Matchen mellan Kalix Hockey och Boden Hockey spelas ikväll klockan 19.00 och kommer att livesändas på Kuriren.nu och NSD.se. Sändning är gratis för dig som är prenumerant.