Bragdvändning av Boden – hoppet lever

Bodens BK låg under hemma mot topplaget Karlstad i den andra halvleken och degraderingen till division 2 låg runt hörnet. Men efter ett slutdrama där BBK gjorde två mål på övertid lever nu hoppet om nytt kontrakt.

Hoppet om nytt kontrakt lever för Boden efter att man lyckats kvittera mot  topplaget Karlstad.

Hoppet om nytt kontrakt lever för Boden efter att man lyckats kvittera mot topplaget Karlstad.

Fotboll2019-10-20 16:53

Det var oerhört viktiga poäng som stod på spel på Boden Arena under söndagen. Hemmalaget Boden slåss för sin existens i division 1 medan bortalaget Karlstad jagar en kvalplats till superettan.

Spelmässigt var det en jämn första halvlek. Hemmalaget Boden spelade bra fram till sista tredjedelen på offensiv planhalva. Men gång på gång slog man bort de avgörande passningarna.

Bortalaget Karlstad skapade en riktigt farlig dubbelchans efter kvarten spelad. På en hörna nickade en Karlstadspelare från nära håll men Simon Bandh i BBK-målet stod för en vass räddning när han dök ner i sittt vänstra hörn. På den efterföljande returen lyckades Bandh igen avstyra och bollen smet just utanför Bodens stolpe.

Efter dryga halvtimmen spelad fick Bodens vänsterytter Jesus Ibarra ett bra skottläge just utanför straffområde. Han försökte placera in bollen i det bortre hörnet men fick inte den skruv på bollen han ville och skottet gick rakt i famnen på Oscar Jonsson i Karlstad-kassen.

Victor Edvardsen, högeryttern i Karlstad, fick ett jätteläge från nära håll i slutet av första halvlek. Men hans bredsida med västerfoten smet utanför stolpen.

0–0 i paus.

Efter paus tog bortalaget över spelmässigt direkt och efter tio minuter in i andra halvlek kom också ledningsmålet för gästerna. Victor Edvardsen fick vända upp just utanför straffområdet och kunde placera in bollen vid stolproten via Simon Bandh i BBK-målet.

Bara minuterna efter var BBK nära att kvittera. På ett överlångt inlägg drog Sebastian Shafei Åman till på uppstuds. Träffen var bra men Oscar Jonsson i Karlstads mål fick upp en fingerspets på bollen och kunde styra den just över ribban.

Men sedan vände BBk på steken. Först var det Willie Clemons som inte gjorde något misstag när han kom fri med Karlstad-målvakten. Bara minuterna senare vandrade Jesus Ibarra in från sin vänsterkant och skottfintade sig förbi en gäng Karlstad-backar. Till slut fick han skottläge och satte den efter marken i fel hörn för Oscar Jonsson i Karlstads mål.

Hemmaledning med kvarten kvar att spela. Men i matchens sista minut kunde gästerna kvittera till 2–2.

Men direkt efter avspark kunde Jesus Ibarra slita sig fri efter ett missförstånd i Karlstads backlinje. Ibarra rullade in sitt andra mål i matchen. Minuten senare gjorde även Willie Clemons sitt andra mål för kvällen och fastställde slutresultatet 4–2.

I och med segern är nu Boden bara tre poäng efter Gefle som ligger på kvalplats. Två omgångar återstår av division 1.

Fler texter med kommentarer kommer under kvällen.