Sporten träffar duon innan fredagens säsongspremiär. Det är första gången de spelar tillsammans i ett klubblag och båda är glada att det fått möjligheten att göra det.

– Det är skönt att ha brorsan här, han vet hur jag spelar. Och personligt känns det skoj, säger Brice Massamba och forstätter:

– Jag vet att han är en bra ledare och en bra försvarsspelare, det är något vi behöver. Han kommer inte bara hjälpa mig – han kommer hjälpa hela laget.

Artikelbild

Och det finns fler positiva saker.

– Nu kan jag säga till honom att ge mig bollen lite mer (skratt).

Thomas Massamba är BC Luleås stora stjärnvärvning den här säsongen. Han har 115 A-landskamper på sitt cv och är en startande guard i landslaget. 33-åringen har spelat flera säsonger utomlands, men nu ser han fram emot en säsong i Luleå.

– Det känns kul att få spela med Brice. Vi har spelat tillsammans i landslaget men nu får vi en längre period där vi kan hitta ett samspel. Ge oss tid och vi kommer bli svårstoppade.

Thomas hyllar sin lillebror och hoppas att hans ankomst ska ge Brice en nytändning.

– Folk har inte sett hur duktig Brice är, han har varit begränsad med speltid de senaste åren han varit i Sverige, men det är inte många i Sverige som varit med i NBA Mock draft (experter som tippar draften till NBA).

Ni känns ganska olika som personer.

– Ja, jag är den pratglada som skämtar mycket, han är mer den seriösa. Han är pappan i laget, jag är the joker. Annars är vi ganska lika och gillar samma saker, men vi har olika personligheter, säger Brice som hoppas på mer förtroende den här säsongen:

– Jag har varit begränsad med spelminuter och skador, men jag har mycket mer att visa.

Tror du att Thomas kan få det att lossna för dig?

– Ja, han kan hjälpa mig. Han har sett mig spela innan och kan berätta vad han ser.

Hur var det när ni växte upp, har ni alltid haft en bra relation till varandra?

– Ja, Brice har alltid varit en av mina närmaste och bästa vänner. Förut på somrarna bodde vi tillsammans i Vegas och tränade. Här på hemmaplan kommer vi också bra överens och behöver inte säga massa grejer till varandra, vi vet redan vad den andre tänker. När vi är hemma och sitter framför tv:n vet vi när vi ska gå och äta utan att prata med varandra. Den kemin har inte många om man inte är syskon, säger Thomas.

Kommer det vara samma på planen?

– Ja, jag tror att vi kan skapa det. Vi behöver bara få lite tid.

Hur vore det att vinna ett guld tillsammans?

– Fantastiskt. Att vinna SM-guld här skulle kännas extra skönt för den här staden brinner för sporten. Första gången jag gick ut och handlade hälsade alla. Det sätter också press på en att man måste prestera varje dag. Och jag är värvad hit för att leverera. Spelstilen är helt ny för mig så det kommer ta tid att komma in i det, men jag tror det här kan bli riktigt bra, säger Thomas.