IFK Luleå har haft det tufft i division två sedan tränare Brian Wake lämnade laget för en tjänst i Östersunds FK. Under lördagens match kom nästa smäll, uddamålsförlust på bortaplan mot Örnsköldsviklaget Friska Viljor. Målet som blev matchavgörande kom redan i den tredje minuten.

‒ Vi går bort oss, är ofokuserade och ger bort bollen i helt fel läge. Vi hade ett inkast som omvandlades till ett mål för dem, konstaterar IFK-tränaren André Bylund.

Ändrade ni matchplanen på något sätt efter ett tidigt baklängesmål?

‒ Nej, det gjorde vi inte. Utan matchplanen var att hålla ett högt bolltempo och verkligen ha tålamod, vilket vi har. Sen blir det så klart tuffare när de inte går framåt, inte ens i pressen. De backar hem med hela laget till halvplan, säger Bylund

Efter målet backade hemmalaget hem för att försvara sin ledning men trots det lyckades inte IFK skapa heta målchanser och fick nöja sig med 3-4 stycken på hela matchen.

‒ Vi hade lite problem med uppspelen och fick de gå lite på kontringar här och där. Jävligt sur match att förlora. Vi var nöjda efter första halvlek med hur vi hanterade bollen. Vi äger spelet fullt ut men vi kommer inte riktigt till klara målchanser.

Den bästa kvitteringsmöjligheten skapade laget i slutminuterna när man hade en boll på mållinjen men ingen från bortalaget kunde stöta in bollen. Detta innebar att Friska Viljor lämnade matchen med alla tre poängen där ett tidigt mål fällde avgörandet. Nu tappar Luleålaget mark mot toppen och man har fyra poäng på de fem senaste matcherna.