Det meddelar klubben under lunchtid på fredagen.

– Det är klart det är tufft när man fick beskedet för någon dag sedan. Det har inte riktigt smällt in än förrän nyss nu precis. Jag vill ju inget annat än att spela men samtidigt måste man vara försiktig. Den bästa vägen för mig långsiktigt är att ta det här beslutet.

Bakgrunden till skadan är två smällar mot huvudet. Där den senaste kom mot Björklöven i slutet av försäsongen.

– Det var en situation vid vänster sarghörn i powerplay där jag ser att backen kommer ut och sätter press på mig med ganska hög fart. Då sedan tidigare har jag lärt mig hur jag ska ha huvudet och kroppen kontra sargen för att skydda mig samtidigt som jag chippar ut pucken och förbi backen. Han missar mig precis men när jag åker förbi honom och han upptäcker att han missat mig så drar han upp armbågen och träffar mig rakt på käken. Så det blev en rätt ordentlig kyss där.

Har det varit fler smällar?

– Det är fler smällar som jag fått symptom av men det har inte alltid varit diagnostiserats som hjärnskakning. Kroppen går in i en defensivt läge så fort det blir något.

Inför fredagens träning har Cehlin informerat sina lagkamrater att föreningens läkarteam har kommit fram till att han ska sjukskrivas fram till och med nyår. Därefter ska en ny utvärdering göras om hans framtida karriär.

Hur ser du på framtiden är du orolig?

– Det är klart att man alltid är orolig med tanke på min historik. Det har varit såhär i två, två och ett halvt år. Jag har spelat fått en smäll spelat och sedan fått en ny igen och så vidare. Nu har jag fått en möjlighet nu att bryta trenden. Hjärnan måste få vila upp sig ordentligt och vila året ut.