En semifinalplats. En kvartsfinalplats.

Det blev Charles Bartons facit under sina två säsonger som tränare för LF Basket. Det är ett av de sämsta resultaten som en tränare presterat sedan Plannja Basket blev en stormakt inom svensk basket. I säsongens sista match sköt Uppsala LF Basket sönder och samman, det var även Charles Bartons sista match i klubben.

Kritiken har stundtals varit hård mot LF-coachen, inte minst denna säsong. Men den kritiken har runnit av honom snabbt.

Artikelbild

- Du kommer inte till den här nivån om du är så svag att du blir knäckt av det här, fortsätter han.

Charles Barton är en stor del av Luleås baskethistoria, först som spelare och sedan som tränare. Och det är med ett visst vemod han konstaterar att nu är hans basketliv i Luleå över.

- Förra gången jag lämnade så visste jag att jag förmodligen skulle återvända någon gång men den här gången vet jag att jag aldrig mer kommer komma tillbaka. Så det är en konstig känsla. För jag har varit här många år som spelare och coach och det känns konstigt att veta att jag lämnar en plats som jag inte kommer tillbaka till.

Vad har Luleå betytt för dig?

- Väldigt mycket. För varje negativ sak ni säger så har jag fått tio positiva saker tillbaka. Ni vet bara inte om det. Jag har haft så många positiva saker här, säger Charles Barton och fortsätter:

- När jag pratade med min fru inför matchen var hennes enda önskan att Brandon ska spela här nästa säsong. Min yngsta son, Challe, är född här i stan. Det här är en del av mitt liv. Jag ville inte att det skulle sluta som det gjorde i dag. Det ska ni inte tro. Jag ville ta guld, eller åtminstone gå till semifinal.

Vad ska du göra nu?

- Jag har ingen aning. Ingen. Noll. Jag ska ringa hem i kväll och min fru kommer skälla ut mig och min två söner kommer skälla ut mig för att vi förlorade. Efter att jag lyssnat på deras kritik så kanske jag ska dricka lite vin.

- Jag kommer att köra på med vad än som kommer upp. Allt beror på hur du ser på ditt liv. Vissa blir deprimerade och skjuter sig i huvudet, ni kommer inte se det med mig. Jag kommer köra på ända tills graven.