Sporten har tidigare skrivit om att Wille Clemons är uttagen till Bermudas bruttotrupp till Concacaf Gold Cup som spelas mellan 15 juni-7 juli i USA i sommar.

Boden BK räknar med att Clemons kommer att bli uttagen i mästerskapstruppen och åka iväg på läger i början av juni.

– Så är det. Han är ordinarie i laget och spelade från start i den avgörande kvalmatchen, så allt talar för att han kommer att åka, säger sportchefen i Boden, Christian Samuelsson.

Gold Cup startar 15 juni men enligt Christian Samuelsson finns det internationella regler som säger att man måste släppa spelare tidigare. Inför stora mästerskap brukar landslagstruppar samlas ungefär två veckor före för träningsläger.

– Vi kollar nu när Clemons ska resa iväg men vi räknar bort honom från början av juni, sen beror det ju på hur långt Bermuda går i turneringen när han kommer tillbaka, säger Samuelsson.

Skulle Clemons vara borta från början av juni skulle det innebära att han kan missa upp till sex division 1-matcher med BBK.

Tungt avbräck?

– Så är det, ska man titta rent egoistiskt så är det ju inte bra. Men samtidigt är det ju stort att vi har en landslagsman, det är ju ingen Kalle Anka-turnering han ska spela, säger Samuelsson och fortsätter:

– Vi har vetat om det här länge och vi får hantera det, andra spelare får kliva fram helt enkelt.

Boden förlorade i lördags mot Akropolis med 8–0. Ett resultat sportchefen, och spelartruppen, nu måste försöka glömma och gå vidare ifrån.

Under måndagen hade spelartruppen, tillsammans med tränarna och sportchefen, ett möte.

– Naturligtvis får det inte se ut och bli så där som i lördags. Det var som att vi gav upp och det får inte ske, vi hade möte med spelarna och de vet om vad som gäller, säger Samuelsson och fortsätter:

– Visst, det var en genomklappning senast men i alla de andra matcherna har vi varit med spelmässigt. Vi måste försöka vara positiva, det är inte så många poäng upp till lagen där nere, säger Christian Samuelsson, sportchefen i Bodens BK.

Nästa match för Boden i division 1 spelas på hemmaplan på lördag mot Carlstad United med matchstart 16.00. En match som Norrbottens Media sänder på våra sajter nsd.se och kuriren.nu.