Sex poängs underläge i halvtid blev 23 poäng innan matchen var över.

Luleå Basket hade inte orken att stå emot Udominate och det var något som coach David Visscher hade räknat med.

– Vi är inte där vi ska vara just nu. En nyckelspelare som Dakota (Whyte) har inte tränat på tio dagar och hon hade kanske 15 kvalitetsminuter i sig. Andra halvlek blev som ett rent konditionspass för henne. Jelena (Antic) gjorde ett bra jobb, men hon måste också orka mer. Men det var vi medveten om innan matchen.

Luleå Basket har bara tränat tillsammans i en månad och spelat två träningsmatcher inför premiären. Udominate hade å sin sida redan hunnit med två serieomgångar.

– Säkert en fördel för dem. Men vi vill inte skylla ifrån oss. Det är en lång säsong och det är många saker som vi kommer göra bättre.

Vad talar för att ni ska kunna hota Udominate senare under säsongen?

– Matchen måste bli mer intensiv från våra sida. Mer tempo i anfallsspelet, men framförallt i försvaret. Vi tränar väldigt hårt just nu för att vi ska kunna spela en intensiv basket. Det kommer bli en boxningsmatch där Umeå också kommer utveckla saker.

Har du den trupp som behövs för att utmana om guld?

– De har några spelare mer än vad vi har. Men jag vill inte gå in i spekulation om vi borde ha en eller två spelare till. En vältränad Allis (Nyström) hade hjälpt i dag när Ulrika (Holmqvist) och Janis (Ndiba) kom i foulproblem. Nu fokuserar jag bara på att coacha de spelare som vi har.