Under de senaste matcherna har David Lindquist inte fått någon istid i Luleå Hockey och beskedet att han nu lämnar laget för Björklöven handlar om just det.

– Jag måste ju få speltid och det ser tufft ut i Luleå just nu att få det, så då väljer jag att gå tillbaka, säger Lindquist.

Även Luleå Hockeys Vice General Manager, Ulf Engman, menar att det var just speltiden som blev avgörande i beslutet att släppa Lindquist.

– Det har varit en dialog där David, förklarligt nog, gärna vill ha mer istid än vad det har blivit. Det har vi inte kunnat erbjuda i den konkurrenssituation som det har varit, så det är ingenting speciellt dramatiskt med det. Han vill spela mer och det förstår vi och Björklöven var väldigt intresserade av att få tillbaka honom.

Lindquist som på sin tid i Luleå enbart stod för en poäng hade ett par betydligt mer framgångsrika säsonger bakom sig i just Björklöven. Där han producerade 50 poäng på 92 matcher.

– Det är svårt att svara på varför det inte stämde. Det är ju en högre liga så det kan ju spela in litegrann, men det känns ändå som att jag har kapacitet att leverera där, säger Lindquist.

Det blev ingen lång sejour i Luleå Hockey och på frågan om Lindquist tycker att han fick chansen att visa vad han kan så är han lite kluven.

– Det kan man ju alltid diskutera, hur mycket chanser som man fått. Jag fick ju spela matcher från början så det är klart att det fanns möjligheter, men det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Jag lämnar det där och försöker gå vidare med Björklöven.

Lindquist själv menar också att han givetvis känner ett missnöje över hur hans tid i Luleå kom till sitt slut redan efter 16 matcher.

– Ja givetvis gör jag ju det. Jag hade gärna spelat i Luleå, men nu får jag spela i Björklöven och jag trivdes bra förra gången jag var där. Det är bra fans och så, det blir kul ändå.

Kontraktet med Björklöven sträcker sig över säsongen 2019/2020 och Lindquist tror att han kommer att passa in väl i laget.

– Jag hade ju (Joakim) Fagervall (tränare i Björklöven) i en och en halv säsong och jag vet vad han står för och han har ganska klara direktiv. Jag tycker ändå att mitt sätt att spela kommer passa bra in i Björklöven, säger Lindquist.