1. Mika Nieminen.

– Kanske den mest talangfulle centern som någonsin burit Luleå Hockey-tröjan. Han spelade 118 matcher med Luleå Hockey under säsongerna 1993-94 och 1994-95. Han hann med att göra 49 mål, 92 assist och 141 poäng. Sista säsongen gjorde han både mest poäng i hela Elitserien under grundserien och i slutspelet när Luleå förlorade mot Brynäs i semifinalen. Han har OS-brons, VM-silver och VM-guld på meritlistan. Det sägs att Mika Nieminen fick lämna Luleå Hockey, delvis på grund av att han lyfte på foten istället för att skottäcka Anders Huss, Brynäs, skott.

2. Stefan "Skuggan" Nilsson.

Artikelbild

SM-Guld. Lasse Hurtig, Thomas Holmström, Mattias Öhlund och Thomas Berglund.

– Någon speciell beskrivning behövs väl knappast. Tröjan (nummer 4) hänger i taket på Coop Norrbotten Arena. Med 489 poäng på 572 matcher är Luleåsonen den spelare som har gjort överlägset flest poäng i klubbens historia. Tre VM-silver och ett SM-guld blev det för passningsgeniet.

3. Lars-Gunnar Pettersson.

– L-G Pettersson är för evigt ett namn som kommer att förknippas med mål – och det i massor. Närmare bestämt 151 stycken på sju säsonger med Luleå Hockey. Han innehar klubbrekordet i Luleå med sina 30 mål på en säsong, den enda spelare i klubben som vunnit poängligan och skytteligan under en och samma säsong. Han har även ett SM-guld och ett VM-guld från 1987. Han nämns också som en stor ledare när han säsongen 1992-93 ledde Luleå Hockey till lagets första SM-final som man förlorade mot Brynäs.

4. Lars Hurtig.

– Bara tanken på att försöka stoppa Lars Hurtig gör ont. En powerforward med näsa för mål. Piteåsonen gjorde elva säsonger i Luleå Hockey mellan 1985-1996. Under sista säsongen i klubben var han högst delaktig i att den slutade med Luleå Hockeys så här långt enda SM-guld. Det blev 425 Elitseriematcher och 359 poäng för publikfavoriten.

5. Jiri Kucera.

– Jiri Kucera kom från finska Tappara säsongen 1994. En gentleman som alltid gjorde sina medspelare bättre med sitt magnifika hockeyhuvud. Den tjeckiska centern gjorde tio poäng på tolv slutspelsmatcher när Luleå Hockey tog SM-guld. Han har förmodligen också klubbens klart bästa hockeyfrilla genom tiderna.

6. Tomas Holmström.

– Fyra Stanley Cup-titlar, OS-guld och SM-guld. Han är en av Sveriges största genom tiderna. Främst för att han utvecklade en helt egen spelstil som sällan skådats i NHL. Det blev bara två säsonger i Luleå Hockey för Piteågrabben. Det räcker för att han ska ta plats på den här listan. Med 24 poäng på 34 matcher i grundserien, sex mål på elva matcher under slutspelet och ett jobb som får den bästa av knegare att se ut som en soffpotatis var Tomas Holmström en av lagets absolut viktigaste spelare under guldsäsongen.

7. Mikael Renberg.

– Det blev fyra säsonger för Piteåsonen i Luleå Hockey innan han drog över till NHL och Philadelphia Flyers för att spela i en av NHL:s bästa kedjor genom tiderna. Tillsammans med John LeClair och Eric Lindros bildade Renberg "Legion of Doom". En kedja som satte skräck i motståndarna och tog Flyers till en Stanley Cup-final där man förlorade mot Detroit Red Wings. Men innan det hann han sätta skräck i försvararna i Elitserien med sin starka spelstil som påminde om ett trimmat lok.

8. Johan Strömwall.

– Svärmorsdrömmen som var den första Luleå Hockey-spelare att få sin tröja (nummer 12) upphissad i Coop Norrbotten Arena. Hans fantastiska fysik gjorde att Strömwall mäktade med 16 säsonger, 496 matcher och 345 poäng i SHL. Strömwall gjorde sällan en dålig match och var med i guldlaget 96. Avslutade karriären i Klagenfurter där det blev 50 poäng på 40 matcher 2002-03 som 39-åring och det säger egentligen det mesta.

9. Tomas "Bulan" Berglund.

– Var Luleå Hockey trogen från 1988 när han kom från Piteå HC fram tills karriären avslutades efter lock out-säsongen 2004-05. "Bulan" lirade med passion. En spelare som gjorde allt för att laget skulle vinna. En tränares dröm skulle man väl kunna kalla Piteågrabben. Vem mins inte hur han på sista tekningen i den avgörande finalmatchen mot Frölunda kastar sig på pucken och ser till så att sekunderna tickar till SM-guld. Det finns ingen Luleå Hockeyspelare som gjort mer än "Bulans" 441 matcher för Luleå under 90-talet. Han toppar även laget i utvisningar och är tvåa efter "Skuggan" i poängligan. En av Luleås absolut största krigare.

10. Robert Nordberg.

– En lirare som gillade att synas lika mycket på isen som utanför. Att Bodenpojken är en av Luleås största profiler genom tiderna är inte att ta i. Den lilla tekniska forwarden levererade både på och utanför isen. När Luleå Hockey vann SM-guld gjorde "Nobbe" åtta poäng på elva slutspelsmatcher. Han ligger på en sjundeplats i totala poängligan under 90-talet. Men det är inte bara på isen som Nordberg var rubrikernas man. I samband med guldet bildade Nordberg (gitarr), Petter Nilsson (sång och bas) och Erik Granqvist (trummor) bandet Ebba Blitz. De gav sig ut på en sommarturné som kallades ”The golden tour”.