Smakade julmaten bra?

Är du inne på tredje kartongen praliner?

Och nu väntar dessutom nyårshelgen.

Men ha inte dåligt samvete - det finns några som definitivt får välja bort några saker från nyårsbuffén.

Luleå Hockeys spelare.

- Vetenskapligt finns det inte så mycket fakta än, men det är väldigt många fystränare och kostrådgivare som plockat bort framför allt vetemjöl och mjölk bland sina kunder. Och resultaten har varit fantastiska. Jag har även själv gjort det, säger Petter Pettersson.

Trötthet och huvudvärk
Och fortsätter:

- Det har visat sig att sådant vi äter för mycket av driver på inflammationer i kroppen. Vi blir trött, får huvudvärk och ont i leder. Och där är vetemjöl en stor del i det hela. Men det är inte så lätt att plocka bort det från kosten. Då är det nästan lättare att ta bort socker. För mycket mjölk slemmar igen kroppens system.

Petter Pettersson anställdes av Luleå Hockey från augusti månad i år, men smygstartade ändå med spelarna tidigare under försäsongen.

Det han framför allt har jobbat med i den fysiska delen av träningen är spelarnas rörlighet.

"Så gör vi i Luleå Hockey"
En större rörlighet minskar skaderisken och kan dessutom öka prestationen på isen.

- Jag är med själv under dessa pass och då är det svårare att fuska med det. Det räcker inte att sitta fem minuter på en cykel efter en match eller ett hårt träningspass och tro att det är bra sedan, menar han.

Men det är som sagt inte bara i gymmet han är en tillgång för laget.

Utan även på kylskåpsdörren hemma hos varje enskild Luleåspelare.

Rubriken lyder: "Så här äter och dricker vi i Luleå Hockey".

Bland frukostalternativen finns havregrynsgröt utan mjölk, äggröra med kokosmjölk eller överblivna rester från gårdagens middag.

Varje dag ska också startas med ett glas rumstempererat vatten.

Utesluter socker
Kvällen innan match ska spelarna utesluta allt med socker fyra timmar innan läggdags. Socker ger sämre hormonbalans och försämrar återhämtningsförmågan under sömnen.

- Det kan låta kontroversiellt, men alla sådana här små detaljer gör att vi kan bli bättre och då ska vi utnyttja det, säger Petter Pettersson.

Det går inte att fuska heller. En gång i veckan vägs spelarna in och nu har samtliga i Luleå Hockey nått NHL-standard. Det vill säga max tolv procents underhudsfett.

Hade du kört det här på ett damlag?

- Jag tror inte det. Även när det gäller Luleås herrspelare får jag försöka tänka på hur jag uttrycker mig, men bara man är överens om att det är något positivt för alla, säger Luleås fystränare.