Det var i mars som Patrik Azocar Nordeman och några kompisar beslutade sig för att börja träna tillsamman, först och främst med en bra tid på Ferruformmilen som målsättning.
Porsörundan var ett steg på vägen och ungefär då fick The Running Gang, som samlingen löpare kallar sig, en
lite annan inriktning. Det blev lite seriösare – även om ordet seriös kanske inte riktigt stämmer in helt och hållet i sammanhanget.
Började med några få
Det viktigaste är att det är skoj. Seriositeten kommer
i andra, eller tredje hand. Kanske fjärde.
– Från början var det bara att vi var några som sprang tillsammans. Inför Porsörundan stod vi i ett soprum och målade våra tröjor men sen tänkte vi att det kan ju inte vara så dyrt att göra dem i ett tryckeri och så fixade vi lite sponsorer, säger Patrik Azocar Nordeman som i går kunde hämta ut ”klubbens” nya tröjor.
Skrikigt gula med logga och sponsorer på plats.
Via facebookgrupper och egna hemsidor, The Running Gang har båda, går det alldeles utmärkt att hålla igång aktiviteten i en grupp utan att för den delen vara en
registrerad förening.
De nya sätten att kommunicera kräver inte längre verkliga möten som alltid  varit fallet i en idrottsförening.
Det är nya tider nu.
Träningen är dock densamma.
Från början tränade The Running Gang ganska ofta men efter lite skadeproblem drogs träningsdosen ner och nu blir det gemensamma träningar två gånger i veckan. Totalt är det 13 löpare som beställt tröja och med tanke på hur kort tid sällskapet funnits borde potentialen att fler ansluter vara stor.
– Det började med ett kompisgäng och sedan hakade några fler bekanta på. Nu har en mamma till en i gruppen börjat och hon har tagit med sig några jobbkompisar, säger Patrik Azocar Nordeman.
Siktar på 45 minuter
Ja, lite rutin är aldrig fel, särskilt inte som The Running Gang står inför en av
säsongens stora mål – Ferruformmilen. De lite mer seriösa löparna siktar på en tid runt 45 minuter.
– Vi känner ju ändå att man måste bevisa lite. 45 minuter är ett stort steg neråt jämfört med vad vi haft tidigare,
säger Patrik Azocar Nordegren.
The Running Gang är ingen klubb men i många delar är det just vad det är. Och kanske blir i framtiden, helt omöjligt är det inte.
– Vi har pratat lite löst om det i bastun men allt blir svårare när det kommer in ansvar. Vi kör på så länge vi kan utan att vara för seriösa, säger Patrik Azocar Nordegren.
En sak är säker – The Running Gang ska i alla fall leva vidare.
– Vi har tänkt köra på så här och kanske får med en massa folk. Vi vill se hur stort det kan bli utan att annonsera och så, säger Patrik Azocar Nordeman.