I lördags avgjordes Gatbasket-VM 2018 och det slutade med LP Jouren som segrare.

Laget slutade tvåa 2017 och lyckades nu ta sig hela vägen.

En spelare som också har en finalförlust i bagaget, och har revansch att utkräva, är NBA-proffset Jonas Jerebko.

2006, under tiden i Plannja, föll hans lag mot Team MM i Gatbasket-VM-finalen.

Nu verkar suget vara stort att kunna titulera sig världsmästare. På Gatbasket-VM:s instagram har nämligen Jerebko kommenterat på en bild: "jag drar med mig ett gang fran andra sidan atlanten nasta ar".

Sporten ringde upp Gatbasket-VM:s grundare Jon Kanon:

– Det vore fantastiskt, särskilt om han går till Golden State. Eller egentligen spelar det ingen roll, han är ju i NBA och det vore väldigt roligt, säger Kanon.

De senaste dagarna har det varit starka uppgifter om att Jerebko ska skriva på för NBA-mästaren Golden State Warriors. En övergång som i så fall skulle göra det extra intressant att se vilket "gäng" han skulle kunna dra med sig från andra sidan i Atlanten. Han kan bli lagkamrat med Stephen Curry och Kevin Durant för att nämna några. Frågan är om arrangören i så fall skulle kunna göra ett undantag från den proffsregel som existerar och säger att ett lag bara får bestå av ett proffs från basketligan och högre nivå.

– (skratt) Om han tar med Kevin och Steph kan jag nog se mellan fingrarna. Då kan jag tumma på reglerna. Om de tre kommer lovar jag att de ska spela tillsammans i Södra hamn. Sen vet man ju inte vad han mer har för kontakter. Han har ju spelat i Utah och kanske kan komma med Karl Malone och John Stockton. Det vore också helt okej. De är ju inte proffs. Frågan är bara hur han ska sälja in det.

Skämt åsido, jag förstår att det vore stort bara om Jonas Jerebko kom till Gatbasket-VM?

– Ja absolut. Sen har han säkert ett crew därborta och kan man hajpa upp det kan han säkert komma med ett bra gäng.

Tror du han kommer?

– Jo men det tror jag. Han har mycket kontakt med BC Luleå och kompisar här. Förra sommaren var han i Luleå och höll en clinic, så det tror jag absolut. Han är sparsmakad att säga saker han inte håller – så när han säger sådär officiellt på instagram så tror jag absolut att han är intresserad. Sen är det kontrakt och avtal hit och dit – men han vill, det vet jag.

– Och säga vad man vill, men ska man göra något som basketspelare i Sverige – förutom ligan – så är det gatbasket-VM. (Mattias) Sahlström sa direkt att om han får komma nästa år så gör han det. Samma med (Torbjörn) Gehrke). Alla vill komma tillbaka, säger Jon Kanon.