Först fyra raka segrar mot Umeå i kvartsfinalen. Nu har BC Luleå också vunnit tre semifinaler i rad mot Uppsala.

Även om Yannick Anzuluni hade en småtung match på hemmaplan under torsdagskvällen, har han ändå varit en av BC Luleås klarast lysande stjärnor i slutspelet.

Precis som i grundserien.

Nu har hans succé i svenska ligan gett eko runt om i Europa.

Enligt Sportens uppgifter är klubbar i Tyskland och Frankrike intresserade av Yannick Anzuluni. Han ska också redan ha fått minst ett kontraktsförslag.

– Jag har bara fokus på slutspelet och jag trivs jättebra här. Allt sådant där får du ta med min agent. Jag tänker inte kommentera det, säger Anzuluni.

Agenten Matt Slan på frågan om intresset från klubbar i Tyskland och Frankrike:

– Jag kan inte säga något om lagen som visat intresse för honom, men Yannick har haft en bra säsong i Sverige. Det är klart att klubbar blir intresserade av honom då. Han vill spela så högt upp som möjligt, i en så bra liga som möjligt, säger Matt Slan.

Yannick Anzuluni om 77–73-segern:

– Vi visste att de skulle spela hårt, det var en viktig match för Uppsala. Det var jämnt, spelet gick fram och tillbaka i fjärde perioden, men vi lyckades vinna. Det är skönt, säger BC-stjärnan och fortsätter:

– Nu behöver vinna en match till och det är alltid svårast att vinna den fjärde matchen. Uppsala har unga killar och de kommer aldrig sluta kriga.