OS-silver, ett par VM-brons och SM-guld. Emma Eliasson har en lång och framgångsrik hockeykarriär bakom sig.

Men för några veckor sedan tog den karriären slut. 27-åringen meddelade då att hon lägger skridskorna på hyllan.

Detta efter, bland annat, en lång och utdragen konflikt med förbundskaptenen Leif Boork.

Artikelbild

Men under torsdagskvällen gjorde Emma Eliasson sin första träning med sin nya klubb – fotbollslaget Notviken.

– Jag var där och provtränade i dag. Det var jättekul att träna. Jag har spelat lite fotboll tidigare, men nu tänkte jag: "shit, ska jag göra det här?". Men jag känner några i laget och hade haft i tanken att jag skulle vilja spela lite, berättar Emma Eliasson.

Och medan hon funderade på att själv kontakta Notviken och fråga om hon kunde träna med deras division 3-lag, blev hon själv uppringd och inbjuden till division 1-laget.

– Förut har jag spelat en säsong i både ettan och tvåan med Kiruna. Men det är två somrar sedan jag sist spelade

Jag har ju bara sett dig spela en massa hockeymatcher. Vilken position spelar du på i fotbollen?

– Jag har varit nästan överallt. Jag stod till och med i mål i en match i division I med Kiruna. Det var mot Sundsvall. Men det var nödläge då, vår målvakt var bortrest. Men oftast har jag varit mittback eller innermittfältare.

Hur bra är du?

– Vet inte, jag har inte sett mig själv spela fotboll. Men jag tror inte jag har så bra tillslag. Men jag är ganska stark med bollen, men det är på grund av att jag har spelat hockey. Men i dag... Mina lungor var någon annanstans än på fotbollsplanen.

Notviken har redan skrivit över Emma Eliasson. Den förre Luleå Hockey/MSSK-lagkaptenen kommer att träna och spela med fotbollslaget när hon kan.

– Jag tar en träning i taget. Nu har jag varit och tränat i dag, men jag jobbar skift och jobbet kommer gå före. Men i den mån det går ska jag väl försöka, säger Eliasson.

Ett par timmar efter sin första träning med Notviken säger Eliasson också:

– Jag kommer ha en brutal träningsvärk i morgon...