Asplöven har meddelat tränare och spelare att de är fria att lämna föreningen. Det var också vad som berörda meddelat olika klubbar runt om i landet.

I december 2017 begärde dåvarande tränaren Alexander Semjonovs klubben i konkurs. Asplöven beviljades en rekonstruktion och kunde därmed räddas den gången.

"Efter spekulationer på sociala medier så vill Hockeyettan och Svenska Ishockeyförbundet tillsammans med Asplövens HC dementera de rykten som säger att Asplövens HC skulle ha gått i konkurs. Så är inte fallet och söndagens match mellan Kiruna IF och Asplövens HC kommer att spelas som planerat.", basunerades ut av Hockeyettan.se lördag förmiddag.

Men någon match mot Kiruna IF blir det inte. Den ställs in. Sent under lördagskvällen gavs Kiruna IF beskedet. Tränare och spelare i Asplöven har valt att hoppa av varpå Haparandalaget tvingas lämna walkover till söndagens planerade match.

– Det här är en tragedi. För hockeyn i Haparanda och för Hockeyettan i norr, säger Thomas Jatko, talesperson i Kiruna IF på klubbens hemsida.

Mer information väntas komma under söndagen.