"Vi ska tillbaka till det riktiga Luleå Hockey. Vi ska inte ha tolv utlänningar. Vi ska inte köpa oss till framgångar genom att värva Bill Sweatt och Toni Rajala och ha tio såna spelare i laget. Vi ska bygga på att vi är ett Norrbottenslag. Det är norrbottniska talanger som vi ska vidare­förädla".

Så sa Luleås vd Stefan Enbom inför årets säsong.

Den strategin ligger fast i föreningen.

Artikelbild

Och nu vill de, enligt Sportens uppgifter, värva en norrbottnisk center.

Enligt flera olika källor visar Luleå intresse för David Lindquist, som just nu spelar ytterforward i allsvenska Björklöven.

Innan onsdagskvällens hemmamatch mot BIK Karlskoga hade Lindquist stått för 21 poäng – tre mål och 18 assist – på 39 matcher med Björklöven.

Han hade också +9 i plus/minus.

– Han följs av ett flertal SHL-klubbar, och det är klart att han gärna spelar i SHL i framtiden. Men just nu ligger fokus på Björklöven, och det är Björklöven som gäller just nu och ingenting annat. Han spelar gärna i SHL, och helst med Björklöven, säger agenten Daniel Johansson som representerar David Lindquist.

Sporten har sökt Lindquist för en kommentar. Sporten har också sökt Joakim Fagervall, som är tränare i Björklöven och som har ett förflutet i Luleå Hockey.