Ringa in 7 juli i almanackan.

Då avgörs nämligen Gatbasket-VM på nytt i Luleå.

Uppladdningen inför årets turnering pågår för fullt och lagen har anmält sig.

Nytt för i år är exempelvis att det blir en damklass med flera högprofilerade lag – men även att hela turneringen sänds på nsd.se och kuriren.nu.

– Efter två sprakande SM-finalserier känns det fullt naturligt att ta nästa steg i vår livesatsning och sända Gatbasket-VM. Det blir en dag fylld av glädje och prestige, där massvis står på spel. Skryträtten om du tar hem titeln i Gatbasket-VM är inte att underskatta. Jag tror det här blir lika stor underhållning som finalserierna våra Luleålag var inblandade i, säger Norrbottens Medias sportchef Anton Olofsson.

Sändningen blir ett samarbete mellan Norrbottens-Kuriren, NSD, BC Luleå och Gatbasket-VM där BC Luleås kommunikatör Max Wiik står för kommentering tillsammans med lovande basketcoachen David "Keso" Nilsson.

– Helt fantastiskt! Det är på tiden att vi går ut på world wide web. Vi visar att Luleå att Gatbasket VM finns, är tillbaka och är en folkfest. Jag tycker att det är dags för resten av världen att se hur bra Luleå och Gatbasket är, säger arrangören Jon Kanon.

Bland profilerna som är på plats kan bland annat den tidigare Plannjahjälten Carlos Wheeler nämnas, som flygs in från USA.

– Tillsammans med BC Luleå och Gatbasket-VM kommer vi erbjuda en riktig maratonsändning med grymt innehåll. Det är så otroligt många legendarer på plats och vi kommer blanda rafflande matcher med grymma intervjuer. Och bäst av allt; alla kommer kunna se sändningen eftersom vi kör den gratis. Jag lovar att du inte vill missa detta, säger Anton Olofsson.