Extra: Widing klar för Luleå Hockey

Luleå Hockey agerar efter skadorna på Carl Mattsson och Petter Emanuelsson. Under tisdagen gjorde klubben klart med den kontraktslöse 37-årige forwarden Daniel Widing.

Daniel Widing har skrivit på för Luleå Hockey

Daniel Widing har skrivit på för Luleå Hockey

Foto: Andreas Hillergren

Ishockey2019-10-29 16:12

Sporten var i kontakt med Daniel Widing agent Johan Finnström tidigare under eftermiddagen.

Då förnekade han uppgifterna.

– Han vet inte riktigt hur han ska göra. Han har haft flera alternativ här under hösten. Men han har inte bestämt sig för om han ska spela vidare än, sa han.

Har han hållit igång med träningen under hösten?

– Nej.

Så om han bestämmer sig för att fortsätta spela kommer han alltså att behöva lite tid på sig?

– Precis.

Luleå Hockeys sportchefer Stefan Nilsson och Ulf Engman gick inte att nå för en kommentar.

Mindre än två timmar senare presenterade klubben forwarden på sin sajt.

– Utifrån skadeläget på forwardssidan där Emil Larsson är borta till slutet på november, Filip Hållander är borta till slutet på december och Carl Mattsson opererats idag, så har det uppstått ett behov av att bredda vår forwardsbesättning och vi gör det först och främst med ett korttidsavtal som sträcker sig till och med den 19 december, sa Stefan Nilsson och tillade:

– Daniel Widing känns som ett bra alternativ för oss. Han är en hårt jobbande forward som har en karriär med gedigen erfarenhet från spel i SHL och andra toppligor i Europa. Han är dessutom redo för match och kommer kunna hjälpa oss redan i torsdagens hemmamatch mot Rögle.

Så här kommenterade Daniel Widing det hela:

– Det känns väldigt inspirerande att flytta norrut och att komma igång och spela igen. Jag älskar fortfarande hockeyn och har tränat på bra på egen hand för att vara förberedd när den här chansen skulle ges. Och att debuten blir mot mitt gamla lag Rögle gör det bara extra roligt, även om man mött gamla lag några gånger tidigare under karriären.

– Jag har ändrat min profil över åren och är numera en spelare som gillar ansvaret med att få en roll av tränaren och sedan köpa den fullt ut för lagets bästa. Därför skall det bli extra kul att spela för "Bulan" som jag vet alltid har välcoachade lag där det är klart vad varje spelare har för uppgift och att därigenom kunna hjälpa laget vinna matcher.

Daniel Widing spelade förra säsongen 41 matcher för Rögle och sju för Djurgården.

På dessa gjorde han elva poäng.

Tidigare under sin karriär har han representerat klubbar som Skellefteå, Brynäs och Leksand.

Som bäst var han under åren 2007 till 2010, då han representerade Brynäs och Davos, och gjorde sammanlagt 117 poäng på 174 matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!