Fjärde Kurirenbollen för världsbacken

Piteås världsspelare Faith Ikidi Michael vinner Kurirenbollen 2019. Titeln är hennes fjärde i ordningen och nu börjar det bli ont om utrymme i prishyllan. "Jag måste ordna lite mer plats nu", säger hon.

Samtliga vinnare från Piteå IF, Julia Karlernäs, Madelen Janogy, Faith Ikidi Michael och Cajsa Andersson.

Samtliga vinnare från Piteå IF, Julia Karlernäs, Madelen Janogy, Faith Ikidi Michael och Cajsa Andersson.

Foto: Jens Ökvist

Fotboll2019-11-07 21:30

Faith Ikidi Michael tog även hon hem dubbla priser under Norrbottens Fotbollsgala 2019. Priset som bästa back och det mest prestigefyllda priset av dem alla – Kurirenbollen.

Därmed har Piteåbacken vunnit Kurirenbollen 2011, 2015, 2017 och 2019.

– Wow, först och främst vill jag tacka alla som röstat på mig, jag är så tacksam och glad. Det har varit en bra säsong för mig personligen men också för laget, säger den 32-åriga mittbacken.

Piteå IF spelade Champion League för första gången. En höjdpunkt för nigerianskan, även fast det blev respass när man stötte på patrull mot danska Bröndby.

– Vi gjorde en riktigt bra hemmamatch även fast vi förlorade. Det är en match jag aldrig kommer att glömma, säger Ikidi  Michael om 0–1-förlusten där Piteå brände målchans på målchans.

Piteå IF tog storslam på Fotbollsgalan där fyra tjejer vann priser i de olika kategorierna. Julia Karlernäs, Madelen Janogy, Faith Ikidi Michael och Cajsa Andersson fick alla motta titlar.

Men resultatmässigt blev det inte en lika lyckosam säsong som året innan när Piteå IF blev svenska mästare. Under årets säsong slutade Piteå på en sjätteplats i allsvenskan.  

Motivering Kurirenbollen:

"Ofta underskattad och orättvist okänd hos den breda fotbollsallmänheten. I Norrbotten tvivlar ingen på hennes värde. En världsspelare säsong efter säsong med en unik kombination av fysik, tajming och teknik. Den enskilt viktigaste spelaren i Piteå IF."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!