Förlusten mot Själevad gör att laget har 10 poäng upp till säker mark och Sportklubben står kvar på en seger.

– Vi måste göra en maximal höstomgång för att hålla oss kvar. Det fattar alla. Men nu har vi mött alla lag och jag tycker att vi inte är sämre än de andra lagen. Vi släpper in för enkla och för billiga mål. Lyckas vi stänga till defensivt och göra jobbet för varandra genom hela laget, då har vi fem-sex lag som vi vet att vi kan slå, säger Luleå SK:s tränare Johan Erixon.

Luleålaget fick en riktig mardrömsstart på mötet med Örnsköldsvikslaget, redan efter fem minuter låg bollen i Luleå SK:s mål för första gången i matchen.

– Vi möter ett bra lag med vassa offensiva spelare. Vi hade en ambition att sätta hög press från start och göra matchen jobbig för dem. Men det går ju åt skogen direkt, när de får kontra in ett mål på oss, konstaterar Erixon.

När både tvåan och trean kom inom loppet av tjugo minuter blev uppförsbacken alltför brant för norrbottningarna.

– Vi släpper in 2–0 och i det läget känns det hyfsat rättvist, för vi är inte alls med i matchen. Vi tar inte jobbet och löpningarna som krävs. Men sedan börjar vi komma in i det, med bättre press och kan jobba oss uppåt i banan. I andra kommer vi ut med en bra inställning, de gör visserligen 3-0 tidigt, men sedan är vi där.

Luleå SK återfick hoppet i matchen när först Elin Engström höll sig framme och därefter Amanda Söderholm nickade in ytterligare en reducering. Men redan på avsparken frispelades Moa Våglund i Själevad och gjorde inga misstag. Hon såg därmed till att gästernas ledning var tillbaka på två och betryggades.

– När vi gör våra två mål så var vi på gång. Där har vi något som verkligen är redo för att vända matchen. Men sedan får de 4–2 alldeles för snabbt. Det är klart att vi går fullt för att kvittera och då blir vi sårbara bakåt. Det kan bära eller brista i det läget.

Kändes det som att ni hade problem att skapa chanser efter deras fjärde mål?

– Luften går ur oss där. Så är det tyvärr. Vi hade en hög energi och när de gör 4–2 då dör det lite. Vi lägger in flera bollar men ingen är inne i straffområdet. Deras målvakt får stå ensam och plocka ner dem. Ingen tar ens löpningen in. Det är riktigt, riktigt dåligt.

Luleå SK – Själevads IK: 2–4

Målen Luleå SK: Elin Engström och Amanda Söderholm