För den neutrala fotbollsälskaren ser Champions League-gruppspelet ännu en höst ut att bjuda på idel godbitar som får det att vattnas kring munnen.

Rejält.

Eller vad sägs om möten mellan giganterna Paris Saint-Germain och Real Madrid i grupp A, Bayern München och förra säsongens finalist Tottenham i grupp B, Juventus och Atlético Madrid i grupp C, regerande mästaren Liverpool och Napoli i grupp D – eller minst sagt tunga trion Barcelona, Dortmund och Inter i grupp F?

Ja, det stod klart efter att gruppspelet lottats i Monaco.

"Verkligen en tuff grupp"

Inte minst sistnämnda tre topplag stod i fokus för många. Barcelona har fem titlar i turneringen, och Leo Messi och hans lagkamrater lär vara suget på en ny triumf då den sistnämnda kom 2014–15. Inter, som blivit bäst i Europa tre gånger och senast 2009–10, storsatsar under Antonio Conte. Och Dortmund, mästare 1996–97 och i final 2012–13, är allt som oftast en kraft att räkna med.

Det är verkligen en tuff grupp, som gör det till en än större utmaning för oss, säger Dortmundtränaren Lucien Favre enligt nyhetsbyrån AFP.

Något att bita i för Durmaz

För svenske landslagsmittfältaren Jimmy Durmaz blir det alltså fyra rejäla drabbningar då hans Galatasaray, dit han flyttade i somras, ställs mot både PSG och Real Madrid i gruppspelet i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering. För landslagskollegan Emil Forsberg och hans RB Leipzig blir det troligen en större chans att kunna gå vidare till slutspel då Zenit S:t Petersburg, Benfica och Lyon står för motståndet.

För Genk och Benjamin Nygren, den tredje svensken i årets Champions League-upplaga, ser det ut att bli tuffare. Detta då Liverpool, Napoli och RB Salzburg väntar.